Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

On Campus, als het kan | Online, omdat het kan

06 mei 2020

Nederland heeft sinds eind februari 2020 te maken met de corona-uitbraak en de maatregelen die de overheid op basis van de adviezen van het RIVM heeft genomen. Voor de RUG betekent dit dat ons universitair onderwijs sinds 13 maart online is, en ook blijft tot het einde van dit collegejaar. In veel gevallen zijn in korte tijd colleges en werkgroepen, tentamens en toetsen omgebouwd naar online varianten en studeert en werkt iedereen op afstand.

Dit heeft een enorme impact op studenten, docenten, wetenschappers en andere medewerkers. Samen werken we hard aan allerlei oplossingen. Al is het met elkaar communiceren via schermen niet altijd ideaal en hebben we nog geen goede online vervanging voor practica gevonden, we zijn inventief en komen elke dag een stukje dichter bij een nieuwe werkelijkheid. Onze academische gemeenschap is gebaat bij het delen van kennis en ervaringen. En dat het inspireert om elkaar te ontmoeten staat vast! Dus zodra dat weer kan, zijn wij de eersten die dat zullen omarmen.

x

Onderwijs in 2020-2021: hybride

De Nederlandse universiteiten denken verschillende scenario’s uit voor het komende collegejaar. Ook als de grootste crisis voorbij is, zullen de universiteiten online onderwijs blijven aanbieden, we zien immers ook allerhande voordelen. De VSNU (samenwerkende Nederlandse universiteiten) start daarom woensdag 6 mei 2020 met een campagne: On Campus, als het kan | Online, omdat het kan.

We doen ons uiterste best om de kwaliteit die het universitair onderwijs kenmerkt ook online aan te bieden. Ook na 1 september 2020 blijft de RUG ‘open’ en garanderen we universitair onderwijs; dus ook als er een nieuwe lockdown komt. Waarschijnlijk zal in het collegejaar 2020-2021 een deel van het onderwijs in onze gebouwen plaatsvinden en een deel online. We zoeken naar de beste hybride oplossing. Daarbij moet het fysieke gedeelte goed geregeld worden. Zolang de afstandsmaatregel of andere overheidsmaatregelen gelden, nemen we die uiteraard in acht.

Een ding is zeker: jouw en onze gezondheid staan voorop. We trachten met elkaar een wereldwijd gezondheidsprobleem op te lossen en in de tussentijd maken we er het beste van. In de stad, op de campus en in onze gebouwen zodra het weer kan. Online omdat het nu kan.

Laatst gewijzigd:17 april 2023 09:51
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...