EU ITN subsidie voor MANIC
De EU Marie Curie Actions hebben ongeveer 4 miljoen euro toegekend aan MANIC (Materials for Neuromorphic Circuits), een Innovative Training Network, gecoördineerd door prof.dr. Beatriz Noheda van het Zernike Institute for Advanced Materials (ZIAM) en gecoördineerd door Dr. Jean Fompeyrine (IBM Research-Zürich). Prof.dr. Jos Roerdink en Prof.dr. Lambert Schomaker (Bernoulli Institute for Mathematics, Computer Science and Artificial Intelligence) maken ook deel uit van dit Europese multidisciplinaire consortium.

De drie professoren zijn verbonden aan het CogniGron-centrum, waar de ideeën achter MANIC vandaan komen. Het MANIC-netwerk zal vijftien jonge en getalenteerde wetenschappers voorbereiden op de ontwikkeling van materialen die kunnen functioneren als netwerken van neuronen en synapsen door geleidbaarheid, plasticiteit en zelforganisatie te integreren. Deze materialen worden de belangrijkste elementen in een nieuwe generatie elektronische apparaten die zich kunnen aanpassen aan software en efficiënt leren mogelijk maken.
In MANIC worden de studenten opgeleid in een zeer multidisciplinaire en internationale omgeving gevormd door twaalf onderzoeksgroepen en elf partners uit de particuliere sector, gevestigd in Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Nederland.
Laatst gewijzigd: | 06 december 2019 09:07 |
Meer nieuws
-
07 juli 2025
Masterstudent Industrial Engineering and Management Ana Lazar wint GUF-100 prijs
Tijdens de RUG Ceremony of Merits op 4 juli is Ana Lazar uitgeroepen tot winnaar van de GUF-100 prijs en daarmee tot de beste student van de Faculty of Science and Engineering 2024-2025.
-
03 juli 2025
Erik Heeres ontvangt RUG Impact Innovator Excellence Award
Tijdens de RUG Ventures Innovation Day heeft Prof. dr. ir. Erik Heeres van de Faculty of Science and Engineering (RUG) de Impact Innovator Excellence Award ontvangen.
-
02 juli 2025
Investering van € 30 miljoen voor RUG spin-off Portal Biotech
Portal Biotech, een pionier op het gebied van eiwitidentificatie en -sequencing met behulp van nanoporiën, heeft een bedrag van € 30 miljoen aan serie A-financiering opgehaald. De financiering zal worden gebruikt voor de commerciële uitrol en...