Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Rob Wertheim: 'Plannen voor ondergrondse buizen, hoe kom ik daar in vredesnaam achter?'

07 april 2019
Mr. drs. R.S. (Rob) Wertheim

Het is de nachtmerrie van iedere woningeigenaar: je komt er opeens achter dat de overheid plannen heeft met de grond waar jouw huis op staat en nog wel voor ondergrondse 'gifbuizen'. Het overkomt inwoners van verschillende dorpen en steden in Brabant en Limburg. De ondergrondse buisleidingen gaan waarschijnlijk gevaarlijke stoffen transporteren van de chemische industrie in Limburg naar Rotterdam. Rob Wertheim, docent bestuurs- en omgevingsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, laat zien in De Monitor dat je daar als burger niet heel makkelijk achter komt.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:11 januari 2021 11:43

Meer nieuws

 • 23 november 2023

  Invitation to join the 'Applied AI' community

  The remarkable progress in artificial intelligence (AI) is transcending boundaries and finding invaluable applications across diverse academic disciplines. Recognizing the transformative potential of AI, we are proud to introduce the new theme,...

 • 28 augustus 2023

  Liekuut | Herzie het rampen- en noodrecht ingrijpend vóór de volgende crisis

  Mr. Adriaan J. Wierenga bepleit een grondige herziening en versimpeling van het staatsnoodrecht vóórdat de volgende crisis zich aandient. Een goede wet kan levensreddend zijn.

 • 20 juni 2023

  Recht op een gezonde mond

  Dominique Mollet, promovendus Gezondheidsrecht, wil dat er door juridisch onderzoek meer aandacht komt voor mondgezondheid. Hiervoor werkt ze onder andere samen met de Aletta Jacobs School of Public Health.