Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Lancering Virtual Research Workspace

13 maart 2019

Vorige week is de Virtual Research Workspace van het CIT en het UMCG officieel in productie gegaan.

Het gaat om een gevirtualiseerde desktop-omgeving waar onderzoekers van de RUG en het UMCG veilig en gezamenlijk data-analyses kunnen uitvoeren.

Een veilige plek om samen te werken

De Virtual Research Workspace biedt een veilige manier om samenwerkingsverbanden aan te gaan met zowel onderzoekers van de eigen organisatie als andere instellingen, wereldwijd. De diensten (applicaties en data) zijn 24 uur per dag beschikbaar.
Inloggen gebeurt met het bestaande instellingsaccount door middel van multi factor authenticatie. Het instellingsaccount maakt het mogelijk om op een veilige manier aan meerdere onderzoeken tegelijk te werken. Elk onderzoek heeft een eigen gesloten systeem, waardoor directe onderlinge uitwisseling van gegevens onmogelijk is.

Veiligheid van de data

De onderzoeker heeft in de Virtual Research Workspace volledige controle over de data en resultaten en minimale risico's op datalekken. Het werken in deze omgeving garandeert dat de data veilig is, zelfs bij verlies of diefstal van een laptop de data komt de data niet op straat te liggen.

Contact

Onderzoekers die gebruik willen maken van de Virtual Research Workspace, kunnen contact opnemen met het Research Data Office: researchdata rug.nl.

Bekijk het filmpje voor meer informatie over de nieuwe Virtual Research Workpsace:

Laatst gewijzigd:17 december 2019 08:49
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...