PE-cursus Fraude en meer PE-aanbod voor Registeraccountants bij UGBS

Leden van de Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) kennen de verplichting van permanente educatie (PE) om hun deskundigheid op peil te houden. De University of Groningen Business School (UGBS) biedt de mogelijkheid om te voldoen aan de scholingsplicht en werkt hierin samen met de vakgroep Accountancy van de Rijksuniversiteit Groningen, een NBA-erkende PE-instelling. De eerste van een aantal cursussen gaat over Fraude, sinds dit kalenderjaar een verplicht PE-onderwerp. Ook bestaande programma’s en masters van UGBS leveren PE-punten op.
Naast de PE-cursus Fraude van UGBS (6 PE-punten) zijn er nieuwe cursussen in opzet over Duurzaamheid, Ethiek, Governance, Big data, Audit-technieken en Cyber security. Het executive programma ESG Assurance van UGBS is goed voor 40 PE-punten en de meerjarige masters in M&A and Valuation en Finance and Control leveren respectievelijk 264 en 180 PE-punten op.
PE-cursus Fraude
Alle accountants hebben de verantwoordelijkheid om in de financiële keten fraude te signaleren en daar zo nodig opvolging aan te geven, aldus de NBA. De PE-cursus over dit onderwerp duurt 1 dag en kent een theoretisch deel en een vaardigheidsdeel. De groepsgrootte is maximaal 20 deelnemers. De PE-cursussen van UGBS zijn gebaseerd op recente academische inzichten, bieden inhoud die relevant is voor de praktijk van registeraccountants en zijn individueel te volgen of voor groepen collega's bij hun organisatie in huis.
Programma en docent
Kerndocent van de PE-cursus Fraude is dr. Kristina Linke, expert Financial Reporting en Ethiek. Ze is docent en onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen, en heeft daarnaast praktijkervaring, onder andere als finance director bij een beursgenoteerd Amerikaans softwarebedrijf. Tijdens de cursus komen onderwerpen als detectie en preventie aan bod, en wat te doen bij het vermoeden van of bij daadwerkelijke fraude. Ook wordt de eigen organisatie van deelnemers bekeken: waar die staat op het gebied van integriteit en fraude. Tot slot is er ruimte voor dilemma’s die door deelnemers zijn ingebracht of afkomstig zijn uit bestaande casuïstiek.
Meer informatie
Website PE-aanbod:
www.rug.nl/ugbs-pera
Website cursus ‘Fraude’:
www.rug.nl/ugbs-pera-fraude
Contactpersoon:
dr. Nikolaj Bijleveld
Programmamanager
University of Groningen Business School
T +31 50 363 3117
E n.h.bijleveld@rug.nl
Laatst gewijzigd: | 28 februari 2020 11:03 |
Meer nieuws
-
24 maart 2025
RUG 28e in World’s Most International Universities 2025 ranglijst
De Rijksuniversiteit Groningen is door Times Higher Education gerangschikt op de 28e plek in de World’s Most International Universities 2025 ranglijst. Daarmee laat de RUG instellingen als MIT en Harvard achter zich. De 28e plek betekent een stijging...
-
05 maart 2025
Vrouwen in de wetenschap
De RUG viert Internationale Vrouwendag met een bijzondere fotoserie: Vrouwen in de wetenschap.
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. In de podcast gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden...