Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

19 maart 2018

De RUG-Geodienst heeft met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen* en het referendum over de WIV, de Stemwegwijzer volledig geüpdatet. Alle stemlokalen van Nederland zijn van coördinaten voorzien en in kaart gebracht op de site stemwegwijzer.nl; hiermee kunnen kiezers de (kortste) route naar het dichtstbijzijnde stembureau vinden op basis van hun eigen locatie of een gekozen locatie.

Logo Geodienst
Logo Geodienst

Projectmanager van de Geodienst, Govert Schoof: “Onze pilot tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en de herindelingsverkiezingen in november 2017 pakte heel positief uit. Inmiddels hebben ruim 70 gemeenten onze Stemwegwijzer op hun website geplaatst. Uit onze data blijkt dat meer dan 100 gemeenten voor deze gemeenteraadsverkiezingen meer stembureaus ingericht hebben: stemmen is daarmee nog laagdrempeliger geworden.”

Meer weten over het werk van de Geodienst (onderdeel van het Centrum voor Informatietechnologie van de RUG): lees ons interview met Govert Schoof van drie weken geleden. Vragen? Mail naar: stemwegwijzer@rug.nl

* In 335 van de 380 gemeenten van Nederland stemt men op 21 maart aanstaande voor een nieuwe gemeenteraad, o.a. niet in Groningen en Leeuwarden.

Laatst gewijzigd:20 maart 2018 09:59

Meer nieuws