Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Rosalie Koolhoven: 'Uber kan zeggen dat het niet verantwoordelijk is voor zijn chauffeurs'

02 november 2018
mr. R. (Rosalie) Koolhoven
mr. R. (Rosalie) Koolhoven

In de rechtszaak tegen Jasmin M. (22), de Uberchauffeur die vorig jaar de 22-jarige Mare Welkers doodreed, bleek deze week dat Uber zich goeddeels aan zijn verantwoordelijkheden kan onttrekken. Hoe komt dit? En worden het bedrijf en zijn chauffeurs wel genoeg gecontroleerd? Rosalie Koolhoven, universitair docent aan de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, acht in de Volkskrant de kans dat de rechter Uber mede-aansprakelijk stelt voor strafbare feiten die door een chauffeur zijn gepleegd klein.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41

Meer nieuws