Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Scholieren en ouders ontdekken universiteit en Stad

Vrijdag 9 november open dag Rijksuniversiteit Groningen
07 november 2018

Ruim elfduizend middelbare scholieren en hun ouders uit binnen- en buitenland bezoeken op vrijdag 9 november de open dag van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De aankomend studenten kunnen verspreid over de dag maximaal vier opleidingen bezoeken. De opleidingen presenteren zich zoveel mogelijk in hun eigen faculteiten, verspreid over de stad. Daarnaast kunnen de scholieren en hun ouders lezingen volgen, informatiemarkten bezoeken, een studiekeuzeworkshop volgen of een stadswandeling maken.

Open Dag

Een college volgen, praten met studenten, docenten en studieadviseurs, mensen ontmoeten naast wie je wellicht volgend jaar al in de collegebanken zit. Een indruk krijgen van Stad (Groningen), waar je straks misschien wel vier of vijf jaar woont. Informatie verzamelen en sfeer proeven, daar draait het om op de open dag van de RUG op vrijdag 9 november. Alle bacheloropleidingen zijn te bezoeken op de open dag. Aanmelding is verplicht via www.rug.nl/opendag.

Themalezingen en workshops

Naast de presentaties van de opleidingen worden tijdens de open dag ook thematische lezingen aangeboden, onder andere over het vinden van een kamer, studeren en budgetteren, het verschil tussen HBO en universiteit en het Groninger studentenleven. Ook staan er speciale lezingen voor internationale aankomende studenten op het programma, zowel in het Engels als in het Duits.

Een studie kiezen is best lastig. Daarom is het tijdens de open dag ook mogelijk een studiekeuzeworkshop te volgen. Wie ben je, wat kun je, wat wil je? En welke studies passen daar bij? Met dit soort vragen komen aan de orde tijdens deze workshops.

Informatiemarkten

Bezoek de informatiemarkten
Bezoek de informatiemarkten

Hoe meld ik me aan bij de universiteit? Hoeveel kan ik per maand lenen? Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van decentrale selectie en matching? Hoe vind ik een kamer? Welke voorzieningen zijn er voor studenten met een functiebeperking? Wanneer is de KEI-week? En welke studentenverenigingen zijn er zoal? Deze en andere vragen worden beantwoord op twee algemene informatiemarkten in het Academiegebouw en in de Duisenbergbuilding op de Zernike Campus.

Stad in

Nog niet bekend met Groningen? Tijdens de open dag is het mogelijk onder begeleiding van studenten het centrum te verkennen. Vooral buitenlandse studiekiezers maken altijd graag van deze mogelijkheid gebruik. Hoe dan ook, zal een open dag met elfduizend bezoekers – net geen record - niet ongemerkt voorbij gaan aan de horeca in de binnenstad.

Laatst gewijzigd:08 november 2018 12:26
printView this page in: English

Meer nieuws