Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

ERC Grants voor Helga de Valk en Rudolf de Boer

30 november 2018

Prof. dr. Helga de Valk en prof. dr. Rudolf de Boer hebben een ERC Consolidator Grant ontvangen. De European Research Council (ERC) geeft beurzen aan excellente onderzoekers. Hiermee stimuleert het instituut baanbrekend onderzoek in Europa. Deze Consolidator Grants zijn bedoeld voor wetenschappers die hun zelfstandigheid willen verstevigen door een onderzoeksgroep op te richten of die recent een onafhankelijke en uitstekende onderzoeksgroep hebben gevormd en willen consolideren.

Helga de Valk

Helga de Valk

Prof. dr. Helga de Valk is honorair hoogleraar Migratie en de levensloop aan de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. Haar onderzoek richt zich onder andere op de demografie en het gedrag van migranten. De Valk heeft een ERC Grant gekregen voor haar onderzoek Migrant youth mobility in Europe: Patterns, processes and consequences.

Rudolf de Boer

Rudolf de Boer

Prof. dr. Rudolf de Boer is hoogleraar Translationele Cardiologie bij de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG. Hij gaat met de ERC Grant onderzoek doen de interactie tussen hartfalen en het ontstaan van kanker. De behandeling van hartfalen is verbeterd, maar de sterftecijfers blijven hoog. Het is de laatste jaren duidelijk geworden dat patiënten met hartfalen niet zelden overlijden aan kanker; maar dit heeft nog weinig aandacht gekregen. De Boer zal onderzoeken of er directe en indirecte effecten zijn bij verschillende soorten van hartfalen, op meerdere vormen van kanker. Naar verwachting zal dit leiden tot identificatie van factoren die invloed hebben op tumorgroei, maar mogelijk ook op bekende nier-, lever- en longaandoeningen die vaak optreden bij hartfalen.

Meer over het onderzoek van Rudolf de Boer.

Laatst gewijzigd:04 december 2018 13:39
printView this page in: English

Meer nieuws