Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

16 oktober 2018

De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Nu al is duidelijk dat digitalisering bijna elk aspect van de samenleving radicaal gaat veranderen, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Programma

Tijdens verschillende workshops willen de universiteiten samen met kennisorganisaties, het bedrijfsleven en de overheid aan de slag met de maatschappelijke uitdagingen van digitalisering om zo te investeren in vernieuwend onderzoek voor een betere digitale samenleving. Daarnaast gaan sprekers, waaronder prof.dr. José van Dijck, Universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht, dieper in op de laatste ontwikkelingen omtrent digitalisering en de impact op de samenleving. Ook laten de universiteiten voorbeelden zien van onderzoek naar digitalisering en de impact op de maatschappij.

Aanmelden

Wilt u weten wat er precies gebeurt op het gebied van digitalisering, kennis uitwisselen met experts uit alle lagen van organisaties en een bijdrage leveren aan het onderzoek? Meld u dan aan voor de Digital Society Conference.

Onderzoeksprogramma Digitale Samenleving

In het onderzoeksprogramma Digitale Samenleving bundelen dertig hoogleraren van de veertien Nederlandse universiteiten de krachten. Ze werken samen om Nederland een internationale toppositie te geven op het gebied van mensgerichte informatietechnologie en om oplossingen te vinden voor wereldwijde uitdagingen. Het onderzoeksprogramma richt zich op zeven belangrijke maatschappelijke thema’s waar digitalisering een grote impact heeft: Citizenship & Democracy, Responsible Data Science, Health & Well-Being, Learning & Education, Work & Organisations, Digital Cities & Communities en Safety & Security. Prof. dr. Marcel Broersma van de Faculteit der Letteren is binnen Digitale Samenleving de landelijke projectleider van de onderzoekslijn Citizenship & Democracy.

Meer informatie: Digital Society

Laatst gewijzigd:18 oktober 2018 11:44

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...

 • 12 november 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018

  Aletta Westra wint Stimuleringsprijs Autisme 2018