Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

16 oktober 2018

De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Nu al is duidelijk dat digitalisering bijna elk aspect van de samenleving radicaal gaat veranderen, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Programma

Tijdens verschillende workshops willen de universiteiten samen met kennisorganisaties, het bedrijfsleven en de overheid aan de slag met de maatschappelijke uitdagingen van digitalisering om zo te investeren in vernieuwend onderzoek voor een betere digitale samenleving. Daarnaast gaan sprekers, waaronder prof.dr. José van Dijck, Universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht, dieper in op de laatste ontwikkelingen omtrent digitalisering en de impact op de samenleving. Ook laten de universiteiten voorbeelden zien van onderzoek naar digitalisering en de impact op de maatschappij.

Aanmelden

Wilt u weten wat er precies gebeurt op het gebied van digitalisering, kennis uitwisselen met experts uit alle lagen van organisaties en een bijdrage leveren aan het onderzoek? Meld u dan aan voor de Digital Society Conference.

Onderzoeksprogramma Digitale Samenleving

In het onderzoeksprogramma Digitale Samenleving bundelen dertig hoogleraren van de veertien Nederlandse universiteiten de krachten. Ze werken samen om Nederland een internationale toppositie te geven op het gebied van mensgerichte informatietechnologie en om oplossingen te vinden voor wereldwijde uitdagingen. Het onderzoeksprogramma richt zich op zeven belangrijke maatschappelijke thema’s waar digitalisering een grote impact heeft: Citizenship & Democracy, Responsible Data Science, Health & Well-Being, Learning & Education, Work & Organisations, Digital Cities & Communities en Safety & Security. Prof. dr. Marcel Broersma van de Faculteit der Letteren is binnen Digitale Samenleving de landelijke projectleider van de onderzoekslijn Citizenship & Democracy.

Meer informatie: Digital Society

Laatst gewijzigd:18 oktober 2018 11:44
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...