Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Succesvolle Welcoming Ceremony en Welcoming PARTY

05 september 2018

Donderdag 30 augustus 2018 werden bijna 2600 nieuwe internationale studenten welkom geheten tijdens de Welcoming Ceremony in de Oosterpoort. Na de plenaire opening, met als sprekers Rector Magnificus Elmer Sterken, wethouder Joost van Keulen en ESN-voorzitter Tjitske Schokker, konden de studenten naar verschillende korte interactieve workshops en een informatiemarkt. Met meer dan 40 stands van o.a. ACLO, Experience Groningen en verschillende internationale studentenverenigingen was de markt een uitstekende manier om kennis te maken met wat de universiteit en de stad te bieden hebben.

’s Avonds konden de studenten door naar de eerste Welcoming PARTY, een feest voor zowel internationale als Nederlandse studenten om integratie tussen de studenten te stimuleren. Tijdens dit uitverkochte feest kon iedereen, naast genieten van liveoptredens van muziek en comedy uit Groningen en Friesland, ook kennismaken met typisch Nederlands eten. Aan het eind van deze geweldige avond gingen de studenten naar huis met een limited edition T-shirt als herinnering.

Foto’s door Gerard Taatgen

Laatst gewijzigd:11 september 2018 12:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...