Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Succesvolle Welcoming Ceremony en Welcoming PARTY

05 september 2018

Donderdag 30 augustus 2018 werden bijna 2600 nieuwe internationale studenten welkom geheten tijdens de Welcoming Ceremony in de Oosterpoort. Na de plenaire opening, met als sprekers Rector Magnificus Elmer Sterken, wethouder Joost van Keulen en ESN-voorzitter Tjitske Schokker, konden de studenten naar verschillende korte interactieve workshops en een informatiemarkt. Met meer dan 40 stands van o.a. ACLO, Experience Groningen en verschillende internationale studentenverenigingen was de markt een uitstekende manier om kennis te maken met wat de universiteit en de stad te bieden hebben.

’s Avonds konden de studenten door naar de eerste Welcoming PARTY, een feest voor zowel internationale als Nederlandse studenten om integratie tussen de studenten te stimuleren. Tijdens dit uitverkochte feest kon iedereen, naast genieten van liveoptredens van muziek en comedy uit Groningen en Friesland, ook kennismaken met typisch Nederlands eten. Aan het eind van deze geweldige avond gingen de studenten naar huis met een limited edition T-shirt als herinnering.

Foto’s door Gerard Taatgen

Laatst gewijzigd:11 september 2018 12:31

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...