Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NWO-subsidie voor onderzoek Pauline Kleingeld naar universele morele normen

19 juni 2018
Pauline Kleingeld

Aan prof.dr. Pauline Kleingeld is door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een onderzoekssubsidie toegekend voor haar onderzoeksproject Universal Moral Laws: A New Approach to Kant and Kantian Ethics. Pauline Kleingeld is hoogleraar ethiek en haar geschiedenis aan de Faculteit Wijsbegeerte.

Universele morele normen

Dit is het eerste onderzoek naar de politiek-theoretische achtergrond van centrale begrippen in Kants universalistische ethiek, zoals morele ‘wetgeving’ en ‘autonomie’, menselijke ‘waardigheid’, en ‘vrijheid’ van de wil. Op basis van de nieuwe interpretatie die daaruit voortvloeit onderzoeken we vervolgens de mogelijkheden om een overtuigende hedendaagse Kantiaanse ethiek te ontwikkelen.

Vrije Competitie Geesteswetenschappen

De Vrije Competitie Geesteswetenschappen stelt financiering van maximaal 750.000 euro per aanvraag beschikbaar voor de beste onderzoeksvoorstellen binnen de Geesteswetenschappen. Van de in totaal 164 vooraanmeldingen werden er 60 aanvragen volledig ingediend en uiteindelijk 12 gehonoreerd.

Meer informatie


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:10 december 2018 10:37

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...