Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

Festivalbezoekers doen mee aan experiment spraakonderzoek
21 juni 2018
Martijn Wieling
Martijn Wieling

Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling van de Rijksuniversiteit Groningen gaat op Lowlands Science door middel van echoscopie de tongbewegingen van bezoekers meten.

’Het is fantastisch om deel te kunnen nemen aan Lowlands Science!’, zegt Martijn Wieling. ‘Niet alleen kunnen we in een heel korte tijd een ongekende hoeveelheid gegevens verzamelen, maar ook is het een prachtige manier om het algemene publiek kennis te laten maken met spraakonderzoek.’

Lowlands Science

Lowlands is een festival met 60.000 bezoekers, waar muziek, theater, comedy en cultuur de hoofdrol spelen. Sinds 3 jaar vormt Lowlands Science een prominent programmaonderdeel waarvoor Lowlands-bezoekers dagelijks in de rij staan om mee te doen aan uiteenlopende onderzoeken. Op het festivalterrein staat een uitgebreid lab waarin festivalbezoekers omwille van de wetenschap onderdeel worden van experimenten. Voorgaande edities van Lowlands Science in 2015, 2016 en 2017 waren erg succesvol onder zowel de festivalbezoekers als deelnemende wetenschappers. Lowlands 2018 vindt plaats op 17, 18 en 19 augustus.

Lowlands Science

Martijn Wieling

Martijn Wieling is universitair docent Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij doet onderzoek naar taalvariatie in de mond. In 2016 won hij de prestigieuze European Young Researchers Award. Hij werd in 2015 benoemd tot lid van De Jonge Akademie, waarvan hij sinds 2018 vice-voorzitter is.

Laatst gewijzigd:22 november 2018 13:47
printView this page in: English

Meer nieuws