Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

VSNU brengt Internationaliseringsagenda uit

15 mei 2018

In een wereld met grenzeloze wetenschap en onderwijs, spelen de Nederlandse universiteiten een toonaangevende rol. Universiteiten en hogescholen willen de kansen die internationale samenwerking biedt, benutten met de kwaliteit en toegankelijkheid van het hoger onderwijs als uitgangspunt. Een zorgvuldige vormgeving van internationalisering is daarom belangrijk.​ ​In de internationaliseringsagenda die de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en de Vereniging Hogescholen (VH) maandag 14 mei presenteerden, staan inclusieve internationalisering en kwaliteit van onderwijs centraal.

Als internationale universiteit onderschrijft de RUG deze agenda. Collegevoorzitter Sibrand Poppema: "Internationalisering is een speerpunt in ons strategisch beleid en een belangrijk instrument om de kwaliteit, innovatie en diversiteit van ons onderwijs verder te versterken. We zetten als internationale en inclusieve universiteit geen rem op de instroom van internationale studenten, maar vragen de overheid wel om meer instrumenten om hier bewuster en zorgvuldiger mee om te gaan. Dit vind ik #sliminternationaal."​

Lees meer over de VSNU ​internationaliseringsagenda.

Laatst gewijzigd:15 mei 2018 12:55

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...

 • 02 oktober 2018

  Peter van Kampen over de samenwerking met Duitse instellingen

  Op slechts 50 kilometer afstand ten oosten van Groningen bevindt zich de vierde grootste economie ter wereld. Hoewel de fysieke grens met Duitsland weinig meer voorstelt, zijn er mentale drempels waardoor de samenwerking van Nederlandse bedrijven met...