Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

VSNU brengt Internationaliseringsagenda uit

15 mei 2018

In een wereld met grenzeloze wetenschap en onderwijs, spelen de Nederlandse universiteiten een toonaangevende rol. Universiteiten en hogescholen willen de kansen die internationale samenwerking biedt, benutten met de kwaliteit en toegankelijkheid van het hoger onderwijs als uitgangspunt. Een zorgvuldige vormgeving van internationalisering is daarom belangrijk.​ ​In de internationaliseringsagenda die de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en de Vereniging Hogescholen (VH) maandag 14 mei presenteerden, staan inclusieve internationalisering en kwaliteit van onderwijs centraal.

Als internationale universiteit onderschrijft de RUG deze agenda. Collegevoorzitter Sibrand Poppema: "Internationalisering is een speerpunt in ons strategisch beleid en een belangrijk instrument om de kwaliteit, innovatie en diversiteit van ons onderwijs verder te versterken. We zetten als internationale en inclusieve universiteit geen rem op de instroom van internationale studenten, maar vragen de overheid wel om meer instrumenten om hier bewuster en zorgvuldiger mee om te gaan. Dit vind ik #sliminternationaal."​

Lees meer over de VSNU ​internationaliseringsagenda.

Laatst gewijzigd:15 mei 2018 12:55
printView this page in: English

Meer nieuws