Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Interview with A. Mazumdar - The Fuzzy World Of The Quantum Black Hole

31 mei 2018
Groningen physics professor Anupam Mazumdar may just be joining the ranks of illustrious scientists like Newton, Einstein, and Hawking. He has theorised the existence of quantum black holes, a type of black holes where not even time and space exist. Only the future can tell if he is right. (Article written by Christine Dirkse, for more visit ukrant.nl)

‘Imagine an elephant in a room, surrounded by a bunch of blindfolded people. These people have to rely on touch to determine what is in the room with them. One person describes a rough piece of rope (the tail), another a tree (one of the legs), and the third a flexible tube (the trunk). It sounds like they’re each describing different objects, when in fact they’re just describing different parts of the same object.’ This thought experiment is relevant to various theories in physics, such as the theory of relativity, quantum theory, black holes, and string theory. They are all pieces of the same puzzle that aims to determine how laws of nature work. Mazumdar is helping to solve that puzzle.

For the full article, visit: Alice down the black hole

Laatst gewijzigd:01 juni 2018 11:43

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...