Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dissertatieprijs voor Joost van Driessche

05 april 2018

Joost van Driessche heeft voor zijn proefschrift Muishond: Techno-wetenschappelijke, literaire en ethische bewegingen van taal (2016) de Dissertatieprijs van Stichting Praemium Erasmianum toegekend gekregen. Hij schreef het bij de vakgroep Praktische Filosofie en bij de vakgroep Ethiek, Sociale en Politieke Filosofie van onze Faculteit.

Jaarlijks reikt Stichting Praemium Erasmianum naast de Erasmusprijs vijf Dissertatieprijzen uit aan jonge academici. De prijzen worden toegekend aan onderzoekers in de Geesteswetenschappen, Sociale Wetenschappen en Rechtsgeleerdheid, die een proefschrift hebben afgeleverd van bijzonder hoge kwaliteit. De Dissertatieprijs bestaat uit een bedrag van € 3.000 en een oorkonde.

De Dissertatieprijzen 2018 worden uitgereikt op woensdag 16 mei 2018 in de KNAW.

Nieuwsbericht Stichting Praemium Erasmianum


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:04 december 2018 11:21
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...