Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dissertatieprijs voor Joost van Driessche

05 april 2018

Joost van Driessche heeft voor zijn proefschrift Muishond: Techno-wetenschappelijke, literaire en ethische bewegingen van taal (2016) de Dissertatieprijs van Stichting Praemium Erasmianum toegekend gekregen. Hij schreef het bij de vakgroep Praktische Filosofie en bij de vakgroep Ethiek, Sociale en Politieke Filosofie van onze Faculteit.

Jaarlijks reikt Stichting Praemium Erasmianum naast de Erasmusprijs vijf Dissertatieprijzen uit aan jonge academici. De prijzen worden toegekend aan onderzoekers in de Geesteswetenschappen, Sociale Wetenschappen en Rechtsgeleerdheid, die een proefschrift hebben afgeleverd van bijzonder hoge kwaliteit. De Dissertatieprijs bestaat uit een bedrag van € 3.000 en een oorkonde.

De Dissertatieprijzen 2018 worden uitgereikt op woensdag 16 mei 2018 in de KNAW.

Nieuwsbericht Stichting Praemium Erasmianum

Laatst gewijzigd:05 april 2018 13:50
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 17 april 2018

  De filosoof als verbinder

  April: Maand van de Filosofie. Een goede aanleiding voor een gesprek met hoogleraar Wetenschapsfilosofie (en natuurkundige) Jan-Willem Romeijn over het pad van een wetenschapper en de verbindende kracht van nieuwsgierigheid en kennis.

 • 12 februari 2018

  Drie RUG-medewerkers treden toe tot de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen

  De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) heeft Jan-Willem Romeijn en Jacquelien Scherpen benoemd als nieuw lid. Jouke de Vries is benoemd als directeur.

 • 01 februari 2018

  Kuipers en Nobbe winnen Science Slam

  Promovenda Nadine Kuipers en dichter Richard Nobbe (student Filosofie) hebben met hun gedicht Science Slam 2018 van Studium Generale Groningen gewonnen. Het gedicht gaat over het onderzoek van Kuipers, die bij Engelse taal- en letterkunde middeleeuwse...