Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NWO’s Domain Science Grant for Prof. Dr. A. Mazumdar

06 april 2018

On 16 March 2018 NWO’s Domain Science announced that it has granted funding for eight proposals in the NWO Physics Projectruimte, a granting instrument for small-scale projects that propose innovative fundamental physics research that has a scientific, industrial or social urgency. One of the proposals was granted to Prof. A. Mazumdar of the VSI. His proposal "SINGULAR: Towards resolving and testing astrophysical and cosmological singularities" aims at answering one of the key fundamental problems of the Einstein’s theory of general relativity: allowing formation of singularities in the context of a blackhole and the big bang cosmology. At the singularity the very fabric of space and time ceases to exist and does not make any physical sense. SINGULAR aims at deeper understanding of ameliorating the pathologies of spacetime near such singularities. The grant allows Prof. Mazumdar to hire two postdocs.

For more information, click here.

Laatst gewijzigd:06 april 2018 12:29

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...