Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Opening tentoonstelling 'Into the White. Art & Science of the Arctic' in het Universiteitsmuseum Groningen

18 april 2018

Vanaf deze week is de tentoonstelling Into the White. Art & Science of the Arctic te zien in het Student Exhibition Lab van het Universiteitsmuseum Groningen, een ruimte gewijd aan objectgestuurd onderwijs waarbij de tentoonstelling fungeert als vorm van onderzoekend leren. De tentoonstelling is gemaakt door studenten van de Rijkuniversiteit Groningen onder begeleiding van universitair docent Joost Keizer (Faculteit der Letteren) in samenwerking met het Universiteitsmuseum.

De objecten in deze tentoonstelling nemen u mee op een reis van driehonderd jaar naar de noordpool. Deze tentoonstelling presenteert objecten die door de Inuits zijn gemaakt, dieren die in dit koude, noordelijke klimaat leefden en spullen die zijn achtergelaten door walvisjagers uit de zeventiende eeuw. Het meedogenloze klimaat maakt de noordpool moeilijk leefbaar, maar zorgt er ook voor dat kwetsbare objecten goed bewaard konden blijven. De kou fungeert als een tijdscapsule die onderzoekers een goed beeld geeft van de geschiedenis van niet alleen het noordpoolgebied zelf, maar ook van andere culturen die het noordpoolgebied bezocht hebben en daar voorwerpen hebben achtergelaten. De grote variëteit aan objecten die hier te zien zijn, geven nog maar een kleine impressie van hoeveel het noordpoolgebied te bieden heeft.

De tentoonstelling is te zien tot 16 juli 2018.

Tentoonstelling Into the White. Art & Science of the Arctic
Laatst gewijzigd:18 april 2018 15:14

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...

 • 02 oktober 2018

  Peter van Kampen over de samenwerking met Duitse instellingen

  Op slechts 50 kilometer afstand ten oosten van Groningen bevindt zich de vierde grootste economie ter wereld. Hoewel de fysieke grens met Duitsland weinig meer voorstelt, zijn er mentale drempels waardoor de samenwerking van Nederlandse bedrijven met...