Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Campagne energieonderwijs van start: Choose wisely, follow energy

10 april 2018

Deze week lanceren Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de New Energy Coalition (NEC) een gezamenlijke wervingscampagne voor energiestudenten. De campagne wijst studenten op de al aanwezige studieroutes op het gebied van energie. Die ‘energytracks’ zijn door de RUG en Hanzehogeschool ontwikkeld om aan de grote vraag naar energieprofessionals van de toekomst te kunnen voldoen.

De energietransitie doet een groot beroep op nieuwe vakmensen, professionals en onderzoekers die vanuit alle vakgebieden, dus voorbij techniek en engineering, - een duurzame toekomst kunnen invullen. Te denken valt aan energierecht, gedragswetenschappen, economie, architectuur, IT – alles raakt aan de energietransitie. In Groningen wordt die nieuwe kennis ingebracht in het onderwijs en in ruime mate aangeboden. De promotiecampagne richt zich in eerste instantie op de huidige Groningse studenten, maar kan ook een wegwijzer zijn voor studenten van elders en studiekiezers.

If you think fake news about global warming is not funny

Van kolen naar gas naar …

Het is logisch dat zich in Groningen en omliggende regio, de energy valley van Nederland, de kennis van energie en energietransitie concentreert. Hier ontstond de vorige energietransitie: die van kolen naar gas. Dat heeft naast de huidige problemen, ook veel kennis en vakmanschap opgeleverd. De Faculteit Rechtsgeleerdheid van de RUG is bijvoorbeeld een wereldwijd erkende autoriteit in energierecht. Die kennis en ervaring wordt nu ingezet voor de nieuwe energietransitie en is een speerpunt in het onderzoek en onderwijs van de Groningse kennisinstellingen.

Fiets

De komende weken is de campagnekreet ‘Choose wisely, follow energy’ te zien op de fietsroute van het centrum naar de Zernike Campus en online op onder meer Facebook en Instagram. Ook is er een speciale campagnesite: www.followenergy.nl

Choose Wisely, Follow Energy
Choose Wisely, Follow Energy
Laatst gewijzigd:10 april 2018 11:49
printView this page in: English

Meer nieuws