Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kwaliteitskeurmerk Topopleiding voor masteropleiding Filosofie

12 maart 2018

De nieuwe editie van de Keuzegids Masters 2018 is op 8 maart uitgekomen. Onze eenjarige masteropleiding Filosofie en onze tweejarige onderzoeksmaster Philosophy worden daarin uitzonderlijk hoog beoordeeld.

In de Keuzegids Masters 2018 zijn beschrijvingen opgenomen van alle masteropleidingen die officieel in Nederland zijn geregistreerd. Bij de meeste masters wordt bovendien met punten een kwaliteitsoordeel gegeven. Sommige studies zijn zo goed dat de redactie ze het label Topopleiding geeft (een score van 76 punten of meer). Landelijk kregen 157 masteropleidingen dit label. Van de masters van de RUG mogen zich 17 Topopleiding noemen.

Een van deze Topopleidingen is Filosofie, met 78 punten. Daarnaast is onze onderzoeksmaster de beste in zijn categorie (een gedeelde eerste plaats met Radboud Universiteit Nijmegen), met 74 punten.

De Rijksuniversiteit Groningen is bovendien als beste brede masteruniversiteit van Nederland uit de bus gekomen!


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:10 december 2018 10:36
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...