Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

12 maart 2018

Prof.dr. Goffe Jensma, hoogleraar Fries aan de RUG, werkt ook voor het Centrum Groninger Taal & Cultuur. Hij houdt op 17 maart 2018 tijdens de Dag van de Grunneger toal in het gebouw van de Groninger Archieven een lezing samen met Jan Glas en Marlene Bakker. De toekomst van het Gronings staat dan op de agenda.

Het Centrum voor Groninger Taal & Cultuur houdt zich bezig met het opzetten, onderzoeken en uitwerken van projecten op het gebied van de Groningse taal en is een samenwerking van het Huis van de Groninger Cultuur en het Bureau Groninger Taal en Cultuur van de RUG.

Laatst gewijzigd:12 maart 2018 11:30

Meer nieuws

 • 06 mei 2019

  De sporen van een kampcommandant

  Journalist en tv-maker Ad van Liempt beschrijft in zijn biografie hoe de Duitse commandant van kamp Westerbork, Albert Gemmeker, weg kwam met zijn daden – maar in Duitsland nog jarenlang vreesde voor nieuwe straf.

 • 02 mei 2019

  Kampcommandant Gemmeker jarenlang bevreesd voor nieuwe rechtszaak

  Albert Gemmeker, commandant van kamp Westerbork, staat te boek als een correcte commandant, die volhield niet geweten te hebben wat er met de joden gebeurde. Hij kwam weg met een milde straf, maar werd later in Duitsland nog lange tijd onderzocht door...

 • 29 april 2019

  Jongeren lezen graag over leeftijdgenoten

  Als jongeren lijken op de hoofdpersoon in een verhaal, kan dat positief bijdragen aan de overtuigingskracht van dat verhaal. Dat blijkt uit onderzoek van communicatiewetenschappers Joëlle Ooms, John Hoeks en Carel Jansen van de RUG. Deze conclusie kan...