Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

12 maart 2018

Prof.dr. Goffe Jensma, hoogleraar Fries aan de RUG, werkt ook voor het Centrum Groninger Taal & Cultuur. Hij houdt op 17 maart 2018 tijdens de Dag van de Grunneger toal in het gebouw van de Groninger Archieven een lezing samen met Jan Glas en Marlene Bakker. De toekomst van het Gronings staat dan op de agenda.

Het Centrum voor Groninger Taal & Cultuur houdt zich bezig met het opzetten, onderzoeken en uitwerken van projecten op het gebied van de Groningse taal en is een samenwerking van het Huis van de Groninger Cultuur en het Bureau Groninger Taal en Cultuur van de RUG.

Laatst gewijzigd:12 maart 2018 11:30

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...