Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

12 maart 2018

Prof.dr. Goffe Jensma, hoogleraar Fries aan de RUG, werkt ook voor het Centrum Groninger Taal & Cultuur. Hij houdt op 17 maart 2018 tijdens de Dag van de Grunneger toal in het gebouw van de Groninger Archieven een lezing samen met Jan Glas en Marlene Bakker. De toekomst van het Gronings staat dan op de agenda.

Het Centrum voor Groninger Taal & Cultuur houdt zich bezig met het opzetten, onderzoeken en uitwerken van projecten op het gebied van de Groningse taal en is een samenwerking van het Huis van de Groninger Cultuur en het Bureau Groninger Taal en Cultuur van de RUG.

Laatst gewijzigd:12 maart 2018 11:30

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...