Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

De kracht van data voor de Maritieme en Logistieke sector

06 februari 2018
Data Science in the Boardroom

Big Data en Data Science zijn populaire begrippen die veel worden gebruikt door maritieme en logistieke professionals, maar waarvan nog maar weinigen weten hoe ze effectief in hun organisaties geïntegreerd kunnen worden. Hoe profiteert u van de mogelijkheden die een data-gestuurde aanpak kan creëren voor uw bedrijf, in een wereld waarin het belang van Data Science alleen nog maar zal groeien?

Als antwoord op deze vraag heeft de University of Groningen Business School (UGBS), in nauwe samenwerking met Venturn, een maritiem en logistiek adviesbureau, de cursus Data Science in the Boardroom ontwikkeld. Deze anderhalve dag durende cursus vindt plaats in Rotterdam op 15 en 16 maart 2018 en biedt maritieme en logistieke professionals de mogelijkheid hun vaardigheden op het gebied van Data Science verder te ontwikkelen en de nieuwste ontwikkelingen en technieken op dit gebied effectief te implementeren in hun bedrijfsvoering.

De cursus is in feite maatwerk. Jeroen Janssens, auteur van Data Science at the Command Line en een van de cursusleiders, legt uit: “Het gaat erom dat je je eigen bedrijfsdata meeneemt en leert wat jij nodig hebt om Data Science te gebruiken op een manier die relevant is voor jou.”

Ook Marnix Zoutenbier van CQM benadrukt de relevantie van Data Science voor de doelstellingen en van organisaties: “Te vaak zien we bedrijven gegevens verzamelen om zich vervolgens af te vragen: ‘Wat kunnen we hier allemaal mee doen?’ Terwijl bedrijven eerst zouden moeten bepalen wat ze willen bereiken, en dan pas bekijken hoe Data Science in een groter plaatje past.”

Wilt u weten hoe u strategisch voordeel kunt behalen uit de analyse van uw eigen bedrijfsgegevens? Neem dan deel aan de nieuwste cursus Data Science in the Boardroom. Ga naar de website van Venturn voor meer informatie over de cursus of schrijf u meteen in door een e-mail te sturen aan datascience@venturn.nl.

Cursus details:
Duur: 1,5 dag, 15 en 16 maart 2018
Locatie: Schielandshuis, Korte Hoogstraat 31, 3011 GK Rotterdam
Eindprofiel: Na voltooiing van het programma bent u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het gebied van Data Science en kunt u de concurrentievoordelen in uw bedrijf identificeren
Kosten: € 2.950 exclusief btw, inclusief lunch en diner.  

Laatst gewijzigd:13 februari 2018 10:28

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...