Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG-Green Office organiseert Duurzaamheidsdebat 'Limits to Limits'

15 februari 2018
Op vrijdagavond 23 februari a.s. organiseert de Green Office van de Rijksuniversiteit Groningen samen met Groninger Debating Society ‘Kalliope’ het eerste Nationaal Duurzaamheidsdebat. Het gratis toegankelijke debat in het Academiegebouw heeft als thema ‘Limits to Limits’. Panel en publiek gaan in discussie over de mate waarin mensen bereid zijn om hun huidige manier van leven aan te passen voor een duurzamere toekomst.

Poster Duurzaamheidsdebat

Duurzaamheid wordt tegenwoordig vaak als normaal gezien en speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Toch is te horen dat het niet snel genoeg gaat en dat we met z'n allen meer moeten doen om bv. klimaatverandering binnen de grenzen te houden. Tijdens het debat gaan panelleden, studenten en andere deelnemers op zoek naar hoe ver we met duurzaamheid willen gaan: wat zijn we wel en niet bereid om te doen voor een duurzamere toekomst, en waarom? Hebben we een zetje of meer wetten nodig, of kunnen we ook uit onszelf verduurzamen?

Experts

Een panel van experts met verschillende achtergronden leidt een interactieve discussie over stellingen met het publiek in. Enkele van de panelleden zijn campaigner Kees Kodde van Greenpeace, gedeputeerde Nienke Homan van de Provincie Groningen, Leonie van der Steen, directeur van Squarewise, en Marco Kwak, manager Business Development van Attero. De van TV bekende wetenschapsjournaliste Anne Gimbrere leidt het debat. Omdat er slechts 200 plaatsen in de zaal zijn, is vooraf inschrijven via de website of Facebook (Facebook.com/greenofficegroningen) van de Green Office noodzakelijk (tot 19/2).

Het Duurzaamheidsdebat vindt plaats in de aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (Broerstraat 5) en begint om 19.00 uur (inloop vanaf 18.30u). Rond 21.00 uur wordt de avond afgesloten.

Laatst gewijzigd:15 februari 2018 15:42
printView this page in: English

Meer nieuws