Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Landelijke Sterrenkijkdagen in Blaauw Sterrenwacht

21 februari 2018

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari is de Blaauw Sterrenwacht op de Zernike Campus van de Rijksuniversiteit Groningen geopend voor de 42ste Landelijke Sterrenkijkdagen. Deze worden jaarlijks aangestuurd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS). De weersvoorspellingen zijn gunstig en verwachten heldere avonden.

Er zijn rondleidingen in de sterrenwacht, lezingen door sterrenkundigen van het Kapteyn Instituut en interactieve experimenten in de Science LinX expositie. In het opblaasbare planetarium maken bezoekers een virtuele reis door het heelal. Voor kinderen zijn er doe- en knutselactiviteiten. Ze kunnen hun eigen ruimteschip bouwen met hulp van ruimte-instituut SRON en voor de jongsten vertellen Woezel & Pip over de sterren. De sterrenkijkavonden duren van 18.00 tot 23.00 uur. De toegang is gratis, aanmelden wordt aanbevolen.

© Michel de Groot
© Michel de Groot
Laatst gewijzigd:21 februari 2018 16:25
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...