Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Landelijke Sterrenkijkdagen in Blaauw Sterrenwacht

21 februari 2018

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari is de Blaauw Sterrenwacht op de Zernike Campus van de Rijksuniversiteit Groningen geopend voor de 42ste Landelijke Sterrenkijkdagen. Deze worden jaarlijks aangestuurd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS). De weersvoorspellingen zijn gunstig en verwachten heldere avonden.

Er zijn rondleidingen in de sterrenwacht, lezingen door sterrenkundigen van het Kapteyn Instituut en interactieve experimenten in de Science LinX expositie. In het opblaasbare planetarium maken bezoekers een virtuele reis door het heelal. Voor kinderen zijn er doe- en knutselactiviteiten. Ze kunnen hun eigen ruimteschip bouwen met hulp van ruimte-instituut SRON en voor de jongsten vertellen Woezel & Pip over de sterren. De sterrenkijkavonden duren van 18.00 tot 23.00 uur. De toegang is gratis, aanmelden wordt aanbevolen.

© Michel de Groot
© Michel de Groot
Laatst gewijzigd:21 februari 2018 16:25

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.