Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Landelijke Sterrenkijkdagen in Blaauw Sterrenwacht

21 februari 2018

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari is de Blaauw Sterrenwacht op de Zernike Campus van de Rijksuniversiteit Groningen geopend voor de 42ste Landelijke Sterrenkijkdagen. Deze worden jaarlijks aangestuurd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS). De weersvoorspellingen zijn gunstig en verwachten heldere avonden.

Er zijn rondleidingen in de sterrenwacht, lezingen door sterrenkundigen van het Kapteyn Instituut en interactieve experimenten in de Science LinX expositie. In het opblaasbare planetarium maken bezoekers een virtuele reis door het heelal. Voor kinderen zijn er doe- en knutselactiviteiten. Ze kunnen hun eigen ruimteschip bouwen met hulp van ruimte-instituut SRON en voor de jongsten vertellen Woezel & Pip over de sterren. De sterrenkijkavonden duren van 18.00 tot 23.00 uur. De toegang is gratis, aanmelden wordt aanbevolen.

© Michel de Groot
© Michel de Groot
Laatst gewijzigd:21 februari 2018 16:25
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...