Landelijke Sterrenkijkdagen in Blaauw Sterrenwacht

21 februari 2018

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari is de Blaauw Sterrenwacht op de Zernike Campus van de Rijksuniversiteit Groningen geopend voor de 42ste Landelijke Sterrenkijkdagen. Deze worden jaarlijks aangestuurd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS). De weersvoorspellingen zijn gunstig en verwachten heldere avonden.

Er zijn rondleidingen in de sterrenwacht, lezingen door sterrenkundigen van het Kapteyn Instituut en interactieve experimenten in de Science LinX expositie. In het opblaasbare planetarium maken bezoekers een virtuele reis door het heelal. Voor kinderen zijn er doe- en knutselactiviteiten. Ze kunnen hun eigen ruimteschip bouwen met hulp van ruimte-instituut SRON en voor de jongsten vertellen Woezel & Pip over de sterren. De sterrenkijkavonden duren van 18.00 tot 23.00 uur. De toegang is gratis, aanmelden wordt aanbevolen.