Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kuipers en Nobbe winnen Science Slam

01 februari 2018

Promovenda Nadine Kuipers en dichter Richard Nobbe (student Filosofie) hebben met hun gedicht Science Slam 2018 van Studium Generale Groningen gewonnen. Het gedicht gaat over het onderzoek van Kuipers, die bij Engelse taal- en letterkunde middeleeuwse teksten over landbouw onderzoekt.

Tien promovendi. Tien jonge dichters. Wat gebeurt er als je ze bij elkaar zet? Als de onderzoeker de dichter over zijn of haar passie en onderzoek vertelt? Als de dichter de passie van de onderzoeker verwoordt en een gedicht schrijft dat is geïnspireerd op het onderzoek? Studium Generale Groningen onderzocht het en organiseerde Science Slam. ’s Middags brainstormden, luisterden en schreven de koppels van onderzoekers en dichters, ’s avonds betraden ze voor publiek het podium met hun gedicht.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:01 februari 2018 10:39

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.