Kuipers en Nobbe winnen Science Slam

01 februari 2018

Promovenda Nadine Kuipers en dichter Richard Nobbe (student Filosofie) hebben met hun gedicht Science Slam 2018 van Studium Generale Groningen gewonnen. Het gedicht gaat over het onderzoek van Kuipers, die bij Engelse taal- en letterkunde middeleeuwse teksten over landbouw onderzoekt.

Tien promovendi. Tien jonge dichters. Wat gebeurt er als je ze bij elkaar zet? Als de onderzoeker de dichter over zijn of haar passie en onderzoek vertelt? Als de dichter de passie van de onderzoeker verwoordt en een gedicht schrijft dat is geïnspireerd op het onderzoek? Studium Generale Groningen onderzocht het en organiseerde Science Slam. ’s Middags brainstormden, luisterden en schreven de koppels van onderzoekers en dichters, ’s avonds betraden ze voor publiek het podium met hun gedicht.

Laatst gewijzigd:01 februari 2018 10:39