Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Young Academy Groningen Event: Opening up Science met Rosanne Hertzberger

21 november 2017

Op 27 november van 15.30 – 18.00 uur organiseert de Young Academy Groningen een debat over ‘Opening up Science’. Tijdens dit event worden de uitdagingen over transparantie en reproduceerbaarheid in wetenschappelijk onderzoek besproken.

Rosanne Hertzberger

Rosanne Hertzberger is voor dit evenement uitgenodigd als gastspreker. Rosanne is microbioloog en doet onderzoek naar het metabolisme van vaginale bacteriën. Afgelopen zomer was Rosanne de eerste gast van het programma Zomergasten. Daarnaast schrijft ze columns voor het NRC Dagblad. Tijdens het evenement van Young Academy Groningen beschrijft Rosanne haar ‘Open Kitchen Science’ methode waarbij ze de belangen van negatieve resultaten aankaart. Onderwerpen over ‘Open Science’ zoals “Het reproduceren van resultaten is minder interessant dan het vinden van nieuwe resultaten” en “Voor-registratie van het doen van onderzoek moet verplicht worden” zullen voorbij komen.

Het evenement vindt plaats in de Bovenkamer van Groningen. Het evenement is gratis, maar registratie is vereist.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:21 november 2017 14:33

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...