Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Young Academy Groningen Event: Opening up Science met Rosanne Hertzberger

21 november 2017

Op 27 november van 15.30 – 18.00 uur organiseert de Young Academy Groningen een debat over ‘Opening up Science’. Tijdens dit event worden de uitdagingen over transparantie en reproduceerbaarheid in wetenschappelijk onderzoek besproken.

Rosanne Hertzberger

Rosanne Hertzberger is voor dit evenement uitgenodigd als gastspreker. Rosanne is microbioloog en doet onderzoek naar het metabolisme van vaginale bacteriën. Afgelopen zomer was Rosanne de eerste gast van het programma Zomergasten. Daarnaast schrijft ze columns voor het NRC Dagblad. Tijdens het evenement van Young Academy Groningen beschrijft Rosanne haar ‘Open Kitchen Science’ methode waarbij ze de belangen van negatieve resultaten aankaart. Onderwerpen over ‘Open Science’ zoals “Het reproduceren van resultaten is minder interessant dan het vinden van nieuwe resultaten” en “Voor-registratie van het doen van onderzoek moet verplicht worden” zullen voorbij komen.

Het evenement vindt plaats in de Bovenkamer van Groningen. Het evenement is gratis, maar registratie is vereist.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:21 november 2017 14:33
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....