Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Young Academy Groningen Event: Opening up Science met Rosanne Hertzberger

21 november 2017

Op 27 november van 15.30 – 18.00 uur organiseert de Young Academy Groningen een debat over ‘Opening up Science’. Tijdens dit event worden de uitdagingen over transparantie en reproduceerbaarheid in wetenschappelijk onderzoek besproken.

Rosanne Hertzberger

Rosanne Hertzberger is voor dit evenement uitgenodigd als gastspreker. Rosanne is microbioloog en doet onderzoek naar het metabolisme van vaginale bacteriën. Afgelopen zomer was Rosanne de eerste gast van het programma Zomergasten. Daarnaast schrijft ze columns voor het NRC Dagblad. Tijdens het evenement van Young Academy Groningen beschrijft Rosanne haar ‘Open Kitchen Science’ methode waarbij ze de belangen van negatieve resultaten aankaart. Onderwerpen over ‘Open Science’ zoals “Het reproduceren van resultaten is minder interessant dan het vinden van nieuwe resultaten” en “Voor-registratie van het doen van onderzoek moet verplicht worden” zullen voorbij komen.

Het evenement vindt plaats in de Bovenkamer van Groningen. Het evenement is gratis, maar registratie is vereist.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:21 november 2017 14:33
printView this page in: English

Meer nieuws