Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Video: Religie en geweld

Mythbusting Religion & Conflict met dr. Joram Tarusarira
20 november 2017
Joram Tarusarira
Joram Tarusarira

In dit tweede deel van de videoreeks Mythbusting Religion & Conflict spreekt dr. Joram Tarusarira met Naomi O’Leary over religie, geweld en vrede. Joram Tarusarira werkt bij de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap als assistant professor Religion, Conflict and Peacebuilding.

In de video geeft Tarusarira antwoord op vragen als: ‘Is religie een oorzaak van geweld? Waarom wordt religie tegenwoordig vaak gebruikt als rechtvaardiging van geweld? En wat gebeurt er wanneer, zoals bij de recente aanslagen in Las Vegas, blijkt dat er geen religieuze aanleiding is? Hoe kan religie helpen bij het tot stand brengen van vrede en wat is dan precies de rol daarin? Benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Kijk dan naar deel twee van Mythbusting Religion & Conflict.

Laatst gewijzigd:20 november 2017 16:16
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....