Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Video: Religie en geweld

Mythbusting Religion & Conflict met dr. Joram Tarusarira
20 november 2017
Joram Tarusarira
Joram Tarusarira

In dit tweede deel van de videoreeks Mythbusting Religion & Conflict spreekt dr. Joram Tarusarira met Naomi O’Leary over religie, geweld en vrede. Joram Tarusarira werkt bij de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap als assistant professor Religion, Conflict and Peacebuilding.

In de video geeft Tarusarira antwoord op vragen als: ‘Is religie een oorzaak van geweld? Waarom wordt religie tegenwoordig vaak gebruikt als rechtvaardiging van geweld? En wat gebeurt er wanneer, zoals bij de recente aanslagen in Las Vegas, blijkt dat er geen religieuze aanleiding is? Hoe kan religie helpen bij het tot stand brengen van vrede en wat is dan precies de rol daarin? Benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Kijk dan naar deel twee van Mythbusting Religion & Conflict.

Laatst gewijzigd:20 november 2017 16:16
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws