Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Video: Religie en geweld

Mythbusting Religion & Conflict met dr. Joram Tarusarira
20 november 2017
Joram Tarusarira
Joram Tarusarira

In dit tweede deel van de videoreeks Mythbusting Religion & Conflict spreekt dr. Joram Tarusarira met Naomi O’Leary over religie, geweld en vrede. Joram Tarusarira werkt bij de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap als assistant professor Religion, Conflict and Peacebuilding.

In de video geeft Tarusarira antwoord op vragen als: ‘Is religie een oorzaak van geweld? Waarom wordt religie tegenwoordig vaak gebruikt als rechtvaardiging van geweld? En wat gebeurt er wanneer, zoals bij de recente aanslagen in Las Vegas, blijkt dat er geen religieuze aanleiding is? Hoe kan religie helpen bij het tot stand brengen van vrede en wat is dan precies de rol daarin? Benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Kijk dan naar deel twee van Mythbusting Religion & Conflict.

Laatst gewijzigd:20 november 2017 16:16

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  ZonMw-subsidie voor project ‘Spirituele zorg dichtbij huis’

  Het project ‘Spirituele zorg dichtbij huis: Integratie van geestelijke verzorging in de extramurale zorg in Nederland’ van prof. dr. Hetty Zock en dr. Anja Visser-Nieraeth kan van start gaan dankzij een grote subsidie van ZonMw en subsidies van de stichting...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...