Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Video: Religie en geweld

Mythbusting Religion & Conflict met dr. Joram Tarusarira
20 november 2017
Joram Tarusarira
Joram Tarusarira

In dit tweede deel van de videoreeks Mythbusting Religion & Conflict spreekt dr. Joram Tarusarira met Naomi O’Leary over religie, geweld en vrede. Joram Tarusarira werkt bij de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap als assistant professor Religion, Conflict and Peacebuilding.

In de video geeft Tarusarira antwoord op vragen als: ‘Is religie een oorzaak van geweld? Waarom wordt religie tegenwoordig vaak gebruikt als rechtvaardiging van geweld? En wat gebeurt er wanneer, zoals bij de recente aanslagen in Las Vegas, blijkt dat er geen religieuze aanleiding is? Hoe kan religie helpen bij het tot stand brengen van vrede en wat is dan precies de rol daarin? Benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Kijk dan naar deel twee van Mythbusting Religion & Conflict.

Laatst gewijzigd:20 november 2017 16:16
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 07 december 2017

  Bijzonder Hoogleraar Henk van den Belt benoemd tot UHD Theologiegeschiedenis

  Het bestuur van de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft bijzonder hoogleraar Henk van den Belt met ingang van 1 september 2017 benoemd tot Universitair hoofddocent Theologiegeschiedenis (Associate...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...