Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG kiest voor Lyceo als partner in examentrainingen

31 oktober 2017

In het voor- en eindexamenjaar neemt voor middelbare scholieren de druk voor het examen toe. Dit is echter ook de tijd voor oriëntatie op de studiekeuze. Beiden vaak spannende en impactvolle gebeurtenissen. Een goede voorbereiding op het eindexamen is belangrijk voor de voorbereiding op een vervolgstudie. De Rijksuniversiteit Groningen heeft nu een deskundige partner gevonden voor het aanbieden van examentrainingen; onderwijsondersteuner Lyceo.

De combinatie van jonge, hoogopgeleide trainers en uitgebreid getoetste methode maken Lyceo de geschikte partner voor de RUG. Lyceo is ook de meest gevraagde aanbieder van onderwijsondersteuning op scholen. De organisatie helpt jaarlijks duizenden leerlingen door het hele land bij de voorbereiding op hun examens, voor alle vakken en op alle niveaus. De examentrainingen zijn voor het derde jaar op rij bewezen effectief bevonden door onafhankelijk onderzoek.

Goed voorbereid

Arjen Dijkstra, coördinator van de RUG-Scholierenacademie, is verheugd met de samenwerking die met ingang van dit schooljaar is ingegaan: “Goede examentraining bereidt jongeren voor op de belangrijkste toets van het voortgezet onderwijs. Door deze samenwerking bieden we scholieren de kans om zich ook beter voor te bereiden op wat na het examen komt: een studie aan de universiteit.” Lyceo-directeur Willemijn Kienhuis voegt daaraan toe “Wij zijn blij met deze samenwerking en zien ernaar uit om samen met de RUG de scholen te ondersteunen bij de begeleiding van hun leerlingen”.

Studenten tijdens een college
Studenten tijdens een college
Laatst gewijzigd:01 november 2017 09:34
printView this page in: English

Meer nieuws