Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG kiest voor Lyceo als partner in examentrainingen

31 oktober 2017

In het voor- en eindexamenjaar neemt voor middelbare scholieren de druk voor het examen toe. Dit is echter ook de tijd voor oriëntatie op de studiekeuze. Beiden vaak spannende en impactvolle gebeurtenissen. Een goede voorbereiding op het eindexamen is belangrijk voor de voorbereiding op een vervolgstudie. De Rijksuniversiteit Groningen heeft nu een deskundige partner gevonden voor het aanbieden van examentrainingen; onderwijsondersteuner Lyceo.

De combinatie van jonge, hoogopgeleide trainers en uitgebreid getoetste methode maken Lyceo de geschikte partner voor de RUG. Lyceo is ook de meest gevraagde aanbieder van onderwijsondersteuning op scholen. De organisatie helpt jaarlijks duizenden leerlingen door het hele land bij de voorbereiding op hun examens, voor alle vakken en op alle niveaus. De examentrainingen zijn voor het derde jaar op rij bewezen effectief bevonden door onafhankelijk onderzoek.

Goed voorbereid

Arjen Dijkstra, coördinator van de RUG-Scholierenacademie, is verheugd met de samenwerking die met ingang van dit schooljaar is ingegaan: “Goede examentraining bereidt jongeren voor op de belangrijkste toets van het voortgezet onderwijs. Door deze samenwerking bieden we scholieren de kans om zich ook beter voor te bereiden op wat na het examen komt: een studie aan de universiteit.” Lyceo-directeur Willemijn Kienhuis voegt daaraan toe “Wij zijn blij met deze samenwerking en zien ernaar uit om samen met de RUG de scholen te ondersteunen bij de begeleiding van hun leerlingen”.

Studenten tijdens een college
Studenten tijdens een college
Laatst gewijzigd:01 november 2017 09:34
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....