Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studiekiezers en ouders ontdekken universiteit en Stad

07 november 2017

Vrijdag 10 november: Open dag Rijksuniversiteit Groningen

Twaalfduizend bezoekers uit binnen- en buitenland, waaronder bijna 7.400 middelbare scholieren, komen vrijdag 10 november naar de Open dag van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De aankomend studenten kunnen verspreid over de dag maximaal vier opleidingen bezoeken. De opleidingen presenteren zich zoveel mogelijk in hun eigen faculteiten, verspreid over de stad. Daarnaast kunnen de scholieren en hun ouders lezingen volgen, informatiemarkten bezoeken, een studiekeuzeworkshop volgen of een stadswandeling maken.

Een college volgen, praten met studenten, docenten en studieadviseurs, mensen ontmoeten naast wie je wellicht volgend jaar in de collegebanken zit. Een indruk krijgen van Stad (Groningen) waar je straks misschien wel vier of vijf jaar woont, even de sfeer proeven op de faculteit en (veel) informatie verzamelen; daar draait het om op de Open dag van de RUG op 10 november. Alle bacheloropleidingen van de RUG doen mee. Aanmelding voor de open dag is verplicht.

Themalezingen en studiekeuzeworkshops
Een studie kiezen is best lastig. Daarom is het tijdens de Open dag mogelijk een studiekeuzeworkshop te volgen. Wie ben je, wat kun je, wat wil je? Welke opleidingen passen dan bij jou? Dit type vragen komt aan de orde tijdens de workshops. Naast de presentaties van de opleidingen biedt de RUG tijdens de Open dag ook thematische lezingen, onder andere over het zoeken vinden van een kamer, budgetteren, het verschil tussen HBO en WO, het Groninger studentenleven en de mogelijkheden om een tijdje in het buitenland te studeren. Ook staan er speciale lezingen voor internationale aankomende studenten op het programma, zowel in het Engels als in het Duits.

Informatiemarkten
Hoe meld ik me aan bij de Rijksuniversiteit? Hoeveel kan ik per maand lenen? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van decentrale selectie en matching? Welke voorzieningen zijn er voor studenten met een functiebeperking? Deze en vele andere vragen worden beantwoord op twee algemene informatiemarkten in het Academiegebouw in het centrum en in de Duisenbergbuilding op de Zernike Campus.

De Stad in
Nog niet bekend met Groningen? Tijdens de Open dag is het mogelijk de binnenstad te verkennen tijdens een stadswandeling onder begeleiding van huidige studenten. Vooral buitenlandse studiekiezers en hun ouders maken graag van deze mogelijkheid gebruik. Hoe dan ook, zal een open dag met twaalfduizend bezoekers – een nieuw record - niet ongemerkt voorbij gaan aan de horeca in de binnenstad, zo leren eerdere jaren.

Open dag
Open dag
Laatst gewijzigd:07 november 2017 10:56
printView this page in: English

Meer nieuws