Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Doe mee aan de Nationale Alumni Enquête 2017

27 oktober 2017

Wat vond jij van je studie?
Ieder jaar doet de RUG mee aan de Nationale Alumni Enquête (NAE): een landelijk onderzoek onder alle recent afgestudeerden aan Nederlandse universiteiten. Eind oktober 2017 krijgt iedereen die in de periode 1 oktober 2015 t/m 30 september 2016 een master behaalde, een e-mail of brief met het verzoek zijn of haar mening met ons te delen. De enquête kan digitaal ingevuld worden via www.nationalealumnienquete.nl door gebruik te maken van jouw persoonlijke inlogcode. Deze inlogcode heb je als alumnus ontvangen via e-mail of brief.

Arbeidsmarktpositie
De uitkomsten bieden ons inzicht in hoe onze masteropleidingen aansluiten op de arbeidsmarkt en wat we eventueel kunnen verbeteren. De vragen hebben vooral betrekking op de arbeidsmarktpositie van recent afgestudeerden en hoe het geleerde in de opleiding daarbij van waarde is gebleken. Voor het slagen van het onderzoek is het van belang dat zoveel mogelijk afgestudeerden de vragenlijsten invullen. We hopen daarom ook op jouw medewerking en willen je bij voorbaat bedanken voor je deelname. Je hebt de mogelijkheid om tot 31 december 2017 de vragenlijst in te vullen.
Ben je wel in deze periode afgestudeerd, maar heb je eind oktober nog geen e-mail of brief ontvangen? Neem dan contact op met Tanja Grgic van de afdeling Onderwijsstrategie en Kwaliteitszorg, t.grgic@rug.nl.

Yes, Afgestudeerd
Yes, Afgestudeerd

Nadere toelichting
De NAE is een onderzoek waarmee de arbeidsmarkt­intrede van afgestudeerden van de RUG in kaart wordt gebracht. Eerder onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat de informatie die hiermee beschikbaar komt zich goed leent voor voorlichting aan (aankomende) studenten. De informatie wordt door opleidingen als zeer bruikbaar beschouwd voor, waar nodig, het bijstellen van opleidingsprogramma's.

De Rijksuniversiteit Groningen wil in de toekomst graag nadere analyses doen op basis van dit onderzoek. De analyses hebben tot doel de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Voor deze analyses zijn achtergrondgegevens nodig van de studenten die hebben meegewerkt aan het onderzoek. Om die reden is het onderzoek niet anoniem. Deze gegevens zullen nooit worden verstrekt aan derden, en resultaten van het onderzoek zullen nooit tot personen herleidbaar worden gepresenteerd of verstrekt, ook niet aan medewerkers van de RUG: de rapportages zijn namelijk wel anoniem.

Voor het slagen van het onderzoek is het van belang dat we zoveel mogelijk vragenlijsten ingevuld terugkrijgen. We hopen daarom ook op veel medewerking.

Laatst gewijzigd:30 oktober 2017 09:22
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....