Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

MOOC 'Introduction to Dutch' wint taalonderwijs-trofee

09 oktober 2017

Op zaterdag 7 oktober heeft het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen met de MOOC 'Introduction to Dutch' de LES-trofee gewonnen! Deze taaltrofee wordt elke vijf jaar uitgereikt door het tijdschrift LES, hét didactisch tijdschrift voor onderwijs in Nederlands als tweede taal (NT2). Volgens de beoordeling van een onafhankelijke jury is deze Massive Open Online Course (MOOC) van de RUG de laatste vijf jaar het meest vernieuwend geweest voor het NT2-onderwijs in Nederland.

Volgens de jury was het dit keer een makkelijke keuze, omdat de MOOC van de RUG in alle opzichten voldoet aan de criteria: vernieuwend, kwaliteit, uitstraling en resultaten, tevredenheid van deelnemers en kansen op emplooi. De mededingers naar de LES-trofee waren de projecten Nedbox (Nederlandse Taalunie e.a.) en Okans op het web (Centrum voor Taal en Onderwijs, Katholieke Universiteit Leuven).

Anje Dijk, directeur van het RUG-Talencentrum:

"Wij zijn heel trots op deze prijs. Introduction to Dutch was onze eerste MOOC. We hebben 30 jaar ervaring met taalonderwijs in deze cursus gestopt. Deze prijs bevestigt dat we het goed gedaan hebben! De cursus weerspiegelt de passie van de RUG om mensen, waar ze ook zijn, te ondersteunen zodat ze met meer zelfvertrouwen in hun internationale studie en loopbaan staan. Het Talencentrum blijft graag koploper in innovatief taalonderwijs, e-learning neemt een vlucht. Met wereldwijd meer dan 140.000 cursisten heeft de MOOC zichzelf al ruimschoots bewezen, deze prijs is hiervoor een mooie erkenning waar we erg blij mee zijn.”

Wie nieuwsgierig is geworden naar de MOOC heeft geluk: Op 20 november a.s. gaat de cursus weer van start. Gratis inschrijven kan via FutureLearn.

LES-trofee 2017
Laatst gewijzigd:10 oktober 2017 15:11

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...