Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Pop-up universiteit op Noordelijk Kennisfestival

25 september 2017

Nieuwsgierig naar de uitdagingen van digitalisering en wat er op dit vlak allemaal gebeurt in onderwijs en onderzoek op de Rijksuniversiteit Groningen? Kom dan woensdag 27 september naar het Kennisfestival in Groningen en bezoek onze pop-up universiteit met als thema 'Kennisknooppunt Digitalisering'. Neem een duik in de boeiende wereld van wetenschap met workshops, showcases en ontmoetingen met onderzoekers van allerlei vakgebieden.

Het Grootste Kennisfestival van Noord-Nederland’ wordt op woensdag 27 september tussen 13 en 21 uur gehouden op het voormalig Suikerunieterrein in Groningen. Tijdens dit evenement staat de zoektocht naar nieuwe en werkende vormen van innoveren, organiseren, samenwerken en ondernemen centraal. Het festivalconcept kenmerkt inspirerende sprekers, creatieve sessies afgewisseld met theater, muziek, eten en drinken.

Digitalisering in de wetenschap
Prof. Dr. Iris Vis, Dean of Industry Relations, ziet het festival als een mooie gelegenheid om op een creatieve manier kennis te delen en te laten zien welk interessant onderzoek op dit gebied aan de RUG gebeurt. "We bouwen voor 1 dag een pop-up universiteit met als thema digitalisering over de volle breedte van de wetenschap; van alfa tot gamma en de betawetenschappen, en natuurlijk engineering. In verschillende workshops laten onderzoekers zien hoe vanuit vakgebieden als filosofie, archeologie, rechten en engineering wordt gewerkt aan onderzoeksprojecten rondom digitalisering. Het Groningen Engineering Centre en het Centrum voor Informatie Technologie laten ter plaatse zien welke technologie beschikbaar is en hoe deze kan worden ingezet om maatschappelijke vragen te onderzoeken. Uiteraard komen we niet met lege handen naar het festival. Onze wetenschappers nemen bijvoorbeeld digitale snufjes als robots en 3D-visualisaties mee."

Meet and greet
De RUG wil op het festival ontmoetingen tussen wetenschappers en vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheden stimuleren, en daarmee verbindingen leggen voor de toekomst. "Daarom hebben we ook een meet-and-greet met wetenschappers en andere RUG-experts geprogrammeerd", aldus Prof. Dr. Vis.

Het volledige programma met blokkenschema staat op de festivalwebsite . Toegang tot het festival is niet gratis, daarom verloot de Rijksuniversiteit Groningen 2 kaarten voor de geïnteresseerde lezer. Stuur hiervoor uiterlijk dinsdag 26 september voor 16.00 uur een mail naar j.a.bakker@rug.nl

Programma pop-up universiteit
Programma pop-up universiteit
Laatst gewijzigd:27 september 2017 09:25
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws