Avondmensen slapen beter na lichttherapie in de ochtend

27 september 2017

De bi ologische klok van avondmensen kan worden vervroegd door hen in de ochtend gedurende dertig minuten bloot te stellen aan blauw licht. Dat is een van de conclusies van Moniek Geerdink, die vrijdag 29 september promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen. ‘Door het vervroegen van de biologische klok kan het slaapritme van avondmensen beter worden afgestemd op de gangbare kantoortijden. Avondmensen kunnen daardoor langer slapen voordat ’s ochtends de wekker gaat. Bovendien voelen zij zich na blootstelling aan het blauwe licht alerter in de ochtend,’ zegt Geerdink.

In onderstaande video geeft Geerdink drie tips voor een goede nachtrust.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2017 12:36