Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe leden Young Academy Groningen

21 september 2017
Achter L-R: Joost Keizer, Simon Friederich, Ming Cao, Voor L-R: Sonja Pyott, Marieke van Vugt, Gert Stulp, Susanne Täuber. Niet aanwezig: Erin Wilson (Foto: David Vroom)

Afgelopen maandag zijn de acht nieuwe leden van de Young Academy Groningen (YAG) officieel geïnstalleerd: Ming Cao, Simon Friederich, Joost Keizer, Sonja Pyott, Gert Stulp, Susanne Täuber, Marieke van Vugt en Erin Wilson.

De ceremonie begon met een inspirerende speech van prof. dr. André Aleman (KNAW 2017) over de rol en het belang van Young Academies, waarna YAG-voorzitter Diederik Roest het publiek trakteerde op een terugblik op het eerste jaar van de Young Academy.

Vervolgens werden de ‘Research Minutes’ van de nieuwe leden vertoond. Dit is een nieuwe videoreeks waarin ze vertellen over hun passie voor onderzoek en die hun onderzoek buiten de muren van de RUG onder het voetlicht moet brengen en anderen moet inspireren om voor een carrière in de wetenschap te kiezen. Ook presenteerden de nieuwe leden hun ‘Yearly Project’ dat als doel heeft ‘de wetenschap open te breken’. Dit moet gebeuren door onderzoek op nieuwe, creatieve manieren met het grote publiek te delen en door middel van activiteiten die focussen op open wetenschap/open data en open samenwerkingen.

Onderzoekers verbinden

De Young Academy heeft ook drie promovendi aangesteld: Vincent Leeuwenburgh, Masha Medvedeva en Saskia Nijmeijer. Zij presenteerden in het kort hun interdisciplinaire onderzoeksprojecten. Deze samenwerking tussen verschillende faculteiten laat precies zien waar de Young Academy voor staat en naar streeft: ze wil onderzoekers uit diverse disciplines aan de RUG verbinden om samen unieke interdisciplinaire onderzoeksprojecten op te zetten.

Gezamenlijke inzet

Rector Magnificus prof. dr. Elmer Sterken presenteerde de avond en bedankte Diederik Roest voor zijn bijdrage als voorzitter van de Young Academy het afgelopen jaar. Ook verwelkomde hij Marie-José van Tol als nieuwe voorzitter. Komend jaar zullen de nieuwe leden zich samen inzetten voor de missie van de Young Academy en alle jonge onderzoekers aan de RUG in hun wetenschappelijke carrière ondersteunen.

Meer informatie

Video: Sensu (www.sensu.org)

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:17

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....