Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

In het nieuws: Michel Vols en de strijd tegen drugspanden

28 september 2017

Burgemeesters in Nederland sluiten steeds vaker panden waar drugs zijn aangetroffen of verhandeld, maar tegelijkertijd worden veel van de mogelijkheden om overlast aan te pakken nog te weinig ingezet. De extra bevoegdheden tot aanpak van woningoverlast zijn beperkt effectief, concluderen RUG-onderzoekers onder leiding van prof.mr. Michel Vols. Zij onderzochten in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de aanpak van malafide pandeigenaren op basis van de Wet versterking handhaving van de Woningwet.

Minister Plasterk stuurde het onderzoeksrapport deze week naar de Tweede Kamer. Het onderzoek werd onder meer besproken bij Een Vandaag.

Wegbereider nieuwe overlastwet

Vols is specialist op het gebied van handhaving van de openbare orde en de aanpak van overlast. Hij geldt als de wegbereider voor de ‘Wet aanpak woonoverlast’ die op 1 juli j.l. van kracht werd. Vols pleit al jaren voor een andere aanpak van huiseigenaren die overlast veroorzaken. Niet omdat hij een law and order sfeer nastreeft, maar omdat hij oog heeft voor de belangen van diverse partijen in de samenleving. ‘Je moet tolerant zijn voor de niet-toleranten’, zei hij daar over in een uitgebreid interview.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:28 september 2017 14:49

Meer nieuws