Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG ontwikkelt proefdiervrije onderzoeksmethode

05 juli 2017

Voor het onderzoek naar leverziekten wordt vaak gebruik gemaakt van proefdieren, uiteraard onder strikte protocollen. Hierbij worden vooral vetgemeste muizen ingezet. Vervolgens kijken onderzoekers naar de gevolgen van het overgewicht op de werking van de lever. RUG-hoogleraar Peter Olinga van de Faculteit Science and Engineering ontwikkelt een model waarbij het gebruik van proefdieren voor leveronderzoek in de toekomst niet langer nodig is. Door flinterdunne menselijke leverplakjes in een chip te plaatsen, hoopt Olinga meer informatie te krijgen over leverziektes en betere medicijnen te kunnen ontwikkelen. In deze video zie je hoe Olinga dat aanpakt, helemaal proefdiervrij.

Laatst gewijzigd:11 juli 2017 12:37

Meer nieuws