Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sibrand Poppema verwelkomt deelnemers PNU Summer School

07 juli 2017

Zeventig eerstejaars studenten van de Zuid-Koreaanse Pusan National University (PNU) nemen dit jaar deel aan een tweeweekse Summer School van de Rijksuniversiteit Groningen. Prof. Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur, heette de studenten op maandag 3 juli officieel welkom, in bijzijn van de minister-counselor van de Ambassade van Korea.

De Summer School wordt georganiseerd door dr. Sunkung Choi, docent Korean Studies aan de RUG, vanuit het Centre for East Asian Studies Groningen (CEASG). Eerder dit jaar opende het CEASG aan de PNU een research centre.

De derde editie van de PNU Summer School heeft als thema “Interdisciplinary Perspectives on the Netherlands and Globalisation.” Gedurende twee weken zullen de Zuid-Koreaanse studenten colleges volgen over internationaal beleid, de Nederlandse cultuur en economie en Nederlandse ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast zullen er aan deze thema’s gerelateerde excursies plaatsvinden in en buiten de stad Groningen, zoals een bezoek aan de ING bank, het Rijksmuseum en de haven van Rotterdam​.

PNU Summer School
Laatst gewijzigd:11 januari 2018 12:07
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....