Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jonge onderzoekers vloggen: Michel Vols over woning-gerelateerde drugscriminaliteit

24 juli 2017

Vier leden van de Young Academy Groningen van de RUG hebben in samenwerking met het Dagblad van het Noorden vlogs gemaakt. In de video’s vertellen ze op een begrijpelijke en onderhoudende manier over hun onderzoek en de maatschappelijke relevantie daarvan. In de laatste vlog van de wekelijkse reeks vertelt Michel Vols over woning-gerelateerde drugscriminaliteit.

-

Michel Vols

Michel Vols is adjunct hoogleraar Openbare-orderecht. Hij stond aan de wieg van de ‘Wet aanpak woonoverlast’ die deze maand van kracht is gegaan. Deze wet zorgt ervoor dat burgemeesters maatregelen kunnen opleggen waar overlastgevers zich aan moeten houden. Hoewel de wet rond is gaat het onderzoek voor Vols gewoon door. Juist het kijken wat er gebeurt nadat een wet in werking treedt vindt hij een van de mooie aspecten van zijn werk. Zo monitort hij de komende tijd of en hoe de ‘Wet aanpak overlast’ gebruikt wordt. ‘Als wetenschapper zit ik op het puntje van mijn stoel om te kijken of dit werkt’, vertelde Vols aan de RUG. Een van de vormen van overlast waar Vols zich op richt is overlast door drugshandel in en rondom woningen. In de vlog vertelt Vols meer over de wettelijke aspecten van drugscriminaliteit

Young Academy Groningen

Vols is een van de vier leden van de Young Academy Groningen (YAG) die een vlog hebben gemaakt. De Young Academy Groningen is een groep jonge getalenteerde wetenschappers aan de Rijksuniversiteit Groningen. De leden komen uit allerlei verschillende vakgebieden om zo interdisciplinair onderzoek te stimuleren. Daarnaast willen de leden een breed publiek enthousiasmeren en informeren over wetenschap. De afgelopen maand was er elke week een vlog te zien op de website van het Dagblad van het Noorden. Eerder verschenen er video’s van Merel Keijzer, Diederik Roest en Dorina Buda.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:25 juli 2017 12:11

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...