Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Folkert Nobels wint Aart Bosman Award

07 juli 2017

Folkert Nobels is uitgeroepen tot winnaar van de Aart Bosman Student Excellence award . Daarmee is hij de beste student aan de Rijksuniversiteit Groningen. Nobels studeert zowel de masteropleiding Physics als Astronomy. Hij ronde twee bachelorstudies cum laude af, volgde het Bachelor Honours program, en heeft diverse extra-curriculaire activitenten voor sterrenkunde.

De Aart Bosman Excellence Award bestaat uit een beurs voor studie of onderzoek ter waarde van €2500 en wordt jaarlijks toegekend aan de meest excellente student. De winnaar wordt gekozen uit de winnaars van de GUF-100-prijzen. Vorig jaar won ook een student van de Faculty of Science and Engineering de Aart Bosman award: Thomas Hoeksema, masterstudent Computing Science.

Beste student aan de RUG
Folkert Nobels rondde zijn beide bachelorstudies, Physics en Astronomy, cum laude af. Daarnaast volgde hij het Bachelor Honours program. Op dit moment doet Folkert twee masterstudies, ook weer in Physics en Astronomy. Zijn cijfers zijn nu nog hoger, en leiden wellicht tot twee summa cum laudes. Tussendoor heeft Folkert ook nog een internationale studentenvereniging voor astronomiestudenten opgericht en is hij vrijwilliger bij het Blaauw Observatorium en in de ‘Jongeren Werkgroep Sterrenkunde’.

Folkert Nobels (rechts) op de RUG Zomerceremonie (fotograaf Gerhard Taatgen)
Folkert Nobels (rechts) op de RUG Zomerceremonie (fotograaf Gerhard Taatgen)

Op jaarlijkse Zomerceremonie RUG
De GUF-100-prijzen en Aart Bosman Award zijn uitgereikt tijdens de Zomerceremonie van de Rijksuniversiteit Groningen vrijdag jl. Op deze jaarlijkse academische plechtigheid, aan het eind van het studiejaar, worden talentvolle studenten en onderzoekers in het zonnetje gezet. Naast de winnaars van de GUF-100-prijzen en de Aart Bosman Award voor studenten, wordt de winnaar van de Wierenga Rengerink PhD prijs, de RUG Alumnus van het Jaar, en de internationale alumni ambassadeurs voor het komende jaar bekend gemaakt.

Laatst gewijzigd:17 juli 2017 13:59
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 20 februari 2019

  De ongebruikelijke erfelijkheid van telomeerlengte

  Bij de overerving van telomeerlengte spelen epigenetische effecten een belangrijke rol. Zeker een derde van de overerving is epigenetisch van aard. Dat concluderen Groninger onderzoekers, die voor het eerst een schatting van dit fenomeen konden maken...

 • 19 februari 2019

  Nanoporiën maken massaspectrometer voor eiwitten mogelijk

  RUG-onderzoekers hebben nanoporiën ontwikkeld waarmee ze direct de massa van kleine eiwitjes (peptiden) kunnen meten. Een artikel over deze ontdekking is op 19 februari jl. gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications.

 • 15 februari 2019

  Groningse ingenieurs studeren straks af in Drachten

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) start in het collegejaar 2019-2020 met een masteropleiding Mechanical Engineering; oftewel werktuigbouwkunde. Prof. dr. ir. Jacquelien Scherpen, voorzitter van het Groningen Engineering Center (GEC) noemde het eerder...