Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Theunis Piersma genomineerd voor Huibregtsenprijs 2017

15 juni 2017

Prof. dr. Theunis Piersma, hoogleraar Trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, is met zijn onderzoeksproject 'bestuderen en beschermen van vogels die Nederland met de wereld verbinden' genomineerd voor de Huibregtsenprijs 2017. De jury heeft uit 24 inzendingen in totaal zes onderzoeksprojecten geselecteerd, waaronder dat van Piersma. Met een internationaal onderzoeksteam onderzoekt hij de manier waarop verspreiding en aantallen wad- en weidevogels samenhangen met klimaat, voedsel, roofdieren, ziektekiemen en de historisch-genetische achtergrond. Theunis Piersma won in 2014 al de prestigieuze Spinozapremie voor dit werk.

Op 9 oktober ontvangt de onderzoeksleider van het winnende project de prijs van € 25.000 in de Ridderzaal uit handen van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Lees het complete juryrapport.

Meer over Theunis Piersma

Theunis Piersma met een gruttojong.
Theunis Piersma met een gruttojong.

Over de Huibregtsenprijs

De Huibregtsenprijs is in 2005 ingesteld door het bestuur van de Stichting De Avond van Wetenschap & Maatschappij en vernoemd naar ir. Wouter Huibregtsen. De prijs gaat naar een recent onderzoeksproject dat wetenschappelijk vernieuwend is met duidelijk maatschappelijke relevantie. De vakjury is benoemd door het bestuur van de Stichting.

Jaarlijks worden minimaal vier en maximaal acht projecten genomineerd, waarvan er uiteindelijk één wordt bekroond met de Huibregtsenprijs. De prijs wordt uitgereikt op de Avond van Wetenschap & Maatschappijin in Den Haag, en bestaat uit een sculptuur, ‘De Denker’, van beeldend kunstenaar Wil van der Laan en een geldbedrag van € 25.000, geoormerkt voor onderzoeksactiviteiten.

Laatst gewijzigd:19 juni 2017 10:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws