Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Strating Award for the best-written colloquium of 2016

30 juni 2017

On Thursday June 29th, the winner of the Strating Award for the best-written colloquium of 2016 was announced. After an introduction on the history of this prestigious prize by Prof Gerard Roelfes, the three nominees that were selected by the selection committee were announced. The committee, consisting of 3 staff members (Marthe Walvoort, Kees Hummelen and Martin Witte) and 2 PhD students (Ranajit Mondol and Ivana Maric), ranked the 15 colloquia on criteria like critical analysis and clarity of writing.

The prize for the third place went to Alexander Wolters with his colloquium entitled The use of homogeneous catalysis employing the Ruthenium Triphos complex for the utilization of CO2 as a C1 building block . The runner up of this year’s Strating Award was Lianne Jansen, with the colloquium entitled “ Chemical opportunities for energy storage . The winner of this year’s Strating Award is Iwan Esser, with the colloquium entitled “Recent advances towards the sustainable catalytic synthesis of pyrroles”. The colloquium successfully captured the most important examples in the field. It was clearly written and the selection committee found it a joy to read. The award ceremony was followed by coffee and cake for the members of the Stratingh Institute and a lunch for the members of the H.J. Backer foundation, the selection committee and of course the winner of the Strating prize.

Laatst gewijzigd:27 juli 2017 13:43

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....