Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Strating Award for the best-written colloquium of 2016

30 juni 2017

On Thursday June 29th, the winner of the Strating Award for the best-written colloquium of 2016 was announced. After an introduction on the history of this prestigious prize by Prof Gerard Roelfes, the three nominees that were selected by the selection committee were announced. The committee, consisting of 3 staff members (Marthe Walvoort, Kees Hummelen and Martin Witte) and 2 PhD students (Ranajit Mondol and Ivana Maric), ranked the 15 colloquia on criteria like critical analysis and clarity of writing.

The prize for the third place went to Alexander Wolters with his colloquium entitled The use of homogeneous catalysis employing the Ruthenium Triphos complex for the utilization of CO2 as a C1 building block . The runner up of this year’s Strating Award was Lianne Jansen, with the colloquium entitled “ Chemical opportunities for energy storage . The winner of this year’s Strating Award is Iwan Esser, with the colloquium entitled “Recent advances towards the sustainable catalytic synthesis of pyrroles”. The colloquium successfully captured the most important examples in the field. It was clearly written and the selection committee found it a joy to read. The award ceremony was followed by coffee and cake for the members of the Stratingh Institute and a lunch for the members of the H.J. Backer foundation, the selection committee and of course the winner of the Strating prize.

Laatst gewijzigd:27 juli 2017 13:43

Meer nieuws

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....

 • 25 november 2017

  RUG en Noordelijke Online Ondernemers lanceren Groningen Digital Business Centre

  De Rijksuniversiteit Groningen en de Noordelijke Online Ondernemers (NOO) slaan de handen ineen om de bloeiende digitale sector in Noord-Nederland uit te bouwen en te versterken. Samen lanceren zij het Groningen Digital Business Centre (GDBC), een nieuw...