Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG lanceert nieuwe vormgeving website

16 juni 2017

Op vrijdagavond 16 juni is onze nieuw vormgegeven website live gegaan. De nieuwe, moderne 'look and feel' vervangt de huidige vormgeving die vijf jaar geleden werd geïntroduceerd. Inmiddels gebruikt meer dan de helft van de sitebezoekers een smartphone of tablet, daarom is het nieuwe design gebaseerd op het concept ‘mobile first’.

In eerste instantie is alleen de vormgeving van de website aangepakt. Dit betekent dat de desktopversie homepage er heel anders uitziet (meer beeld, minder tekst en meer flexibiliteit), maar dat er qua functionaliteit en interactie eerst nog weinig verandert. Voor mobiel geldt dat naast de aanpassing aan het uiterlijk, ook de interactie sterk verbeterd is.

Project webvernieuwing

De afdeling Communicatie is eind 2016 begonnen met het project Webvernieuwing, waarvan de verandering van de vormgeving de eerste fase markeert. In de tweede fase zal de structuur en de inhoud van de website aangepakt worden. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is om het aantal pagina's van de RUG-websites te verminderen, zodat er meer aandacht kan zijn voor de kwaliteit van de inhoud en de website makkelijker te navigeren wordt.

Is het werk klaar?

Voor het herontwerp moeten de in totaal 4400 afbeeldingen op 'menupagina's' (subhomepages en topicpages) vervangen worden. We zijn hier al heel ver mee, maar totdat alles vervangen is kun je op deze menupagina's afbeeldingen van afwijkend formaat tegenkomen.

Daarnaast blijft een grote website als die van de RUG altijd in ontwikkeling. We hebben nu alweer volop nieuwe projecten om mee bezig te gaan. Zo beginnen deze zomer projecten rond de opleidings- en profielpagina’s.

Wat vind jij van onze nieuwe website?

Vanaf maandag 19 juni tot vrijdag 30 juni kun je je feedback geven via het onderstaande formulier. Kom je daarna nog issues tegen, dan kun je die zoals gebruikelijk doorgeven via de CIT servicedesk.

Meer informatie

 • Medewerkers kunnen meer informatie vinden op MyUniversity, onder Announcements.
 • Studenten kunnen voor meer informatie terecht op de Student Portal, onder Need to know.
Laatst gewijzigd:20 juni 2017 08:52
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....

 • 25 november 2017

  RUG en Noordelijke Online Ondernemers lanceren Groningen Digital Business Centre

  De Rijksuniversiteit Groningen en de Noordelijke Online Ondernemers (NOO) slaan de handen ineen om de bloeiende digitale sector in Noord-Nederland uit te bouwen en te versterken. Samen lanceren zij het Groningen Digital Business Centre (GDBC), een nieuw...