Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG lanceert nieuwe vormgeving website

16 juni 2017

Op vrijdagavond 16 juni is onze nieuw vormgegeven website live gegaan. De nieuwe, moderne 'look and feel' vervangt de huidige vormgeving die vijf jaar geleden werd geïntroduceerd. Inmiddels gebruikt meer dan de helft van de sitebezoekers een smartphone of tablet, daarom is het nieuwe design gebaseerd op het concept ‘mobile first’.

In eerste instantie is alleen de vormgeving van de website aangepakt. Dit betekent dat de desktopversie homepage er heel anders uitziet (meer beeld, minder tekst en meer flexibiliteit), maar dat er qua functionaliteit en interactie eerst nog weinig verandert. Voor mobiel geldt dat naast de aanpassing aan het uiterlijk, ook de interactie sterk verbeterd is.

Project webvernieuwing

De afdeling Communicatie is eind 2016 begonnen met het project Webvernieuwing, waarvan de verandering van de vormgeving de eerste fase markeert. In de tweede fase zal de structuur en de inhoud van de website aangepakt worden. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is om het aantal pagina's van de RUG-websites te verminderen, zodat er meer aandacht kan zijn voor de kwaliteit van de inhoud en de website makkelijker te navigeren wordt.

Is het werk klaar?

Voor het herontwerp moeten de in totaal 4400 afbeeldingen op 'menupagina's' (subhomepages en topicpages) vervangen worden. We zijn hier al heel ver mee, maar totdat alles vervangen is kun je op deze menupagina's afbeeldingen van afwijkend formaat tegenkomen.

Daarnaast blijft een grote website als die van de RUG altijd in ontwikkeling. We hebben nu alweer volop nieuwe projecten om mee bezig te gaan. Zo beginnen deze zomer projecten rond de opleidings- en profielpagina’s.

Meer informatie

 • Medewerkers kunnen meer informatie vinden op MyUniversity, onder Announcements.
 • Studenten kunnen voor meer informatie terecht op de Student Portal, onder Need to know.
Laatst gewijzigd:23 juli 2018 15:02

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...