Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG lanceert nieuwe vormgeving website

16 juni 2017

Op vrijdagavond 16 juni is onze nieuw vormgegeven website live gegaan. De nieuwe, moderne 'look and feel' vervangt de huidige vormgeving die vijf jaar geleden werd geïntroduceerd. Inmiddels gebruikt meer dan de helft van de sitebezoekers een smartphone of tablet, daarom is het nieuwe design gebaseerd op het concept ‘mobile first’.

In eerste instantie is alleen de vormgeving van de website aangepakt. Dit betekent dat de desktopversie homepage er heel anders uitziet (meer beeld, minder tekst en meer flexibiliteit), maar dat er qua functionaliteit en interactie eerst nog weinig verandert. Voor mobiel geldt dat naast de aanpassing aan het uiterlijk, ook de interactie sterk verbeterd is.

Project webvernieuwing

De afdeling Communicatie is eind 2016 begonnen met het project Webvernieuwing, waarvan de verandering van de vormgeving de eerste fase markeert. In de tweede fase zal de structuur en de inhoud van de website aangepakt worden. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is om het aantal pagina's van de RUG-websites te verminderen, zodat er meer aandacht kan zijn voor de kwaliteit van de inhoud en de website makkelijker te navigeren wordt.

Is het werk klaar?

Voor het herontwerp moeten de in totaal 4400 afbeeldingen op 'menupagina's' (subhomepages en topicpages) vervangen worden. We zijn hier al heel ver mee, maar totdat alles vervangen is kun je op deze menupagina's afbeeldingen van afwijkend formaat tegenkomen.

Daarnaast blijft een grote website als die van de RUG altijd in ontwikkeling. We hebben nu alweer volop nieuwe projecten om mee bezig te gaan. Zo beginnen deze zomer projecten rond de opleidings- en profielpagina’s.

Meer informatie

  • Medewerkers kunnen meer informatie vinden op MyUniversity, onder Announcements.
  • Studenten kunnen voor meer informatie terecht op de Student Portal, onder Need to know.
Laatst gewijzigd:23 juli 2018 15:02
printView this page in: English

Meer nieuws