Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Faculteiten en Universiteitsraad brengen werkbezoek aan Yantai

02 mei 2017

Medewerkers en studenten van de faculteiten Science & Engineering, Ruimtelijke Wetenschappen, UMCG en GMW brengen van 24 tot en met 27 mei samen met het College van Bestuur een bezoek aan de toekomstige campus van de University of Groningen Yantai in China. Ook reist een vertegenwoordiging van de Universiteitsraad mee, op uitnodiging van het College van Bestuur.

De delegatie wordt begeleid door medewerkers van het programmateam Yantai en het voltallige College van Bestuur. Het werkbezoek wordt gevolgd door de Universiteitskrant; hoofdredacteur Rob Siebelink reist met de delegatie mee en doet verslag. Persvoorlichter Gernant Deekens houdt een blog bij op My University over het verloop van het werkbezoek.

Het doel van het bezoek is om afspraken te maken over de invulling van het voorbereidend jaar voor Chinese studenten en de opleidingen die als eerste zullen starten in Yantai. Ook zullen zij bedrijven en lokale overheden bezoeken om samenwerking op onderzoeksterrein te verkennen en de belangstelling voor stageplaatsen voor studenten te peilen. Daarnaast is de reis bedoeld om een algemene indruk te krijgen van de stad Yantai, de campus en de omgeving.

De decanen en opleidingsdirecteuren van de faculteiten maken afspraken met hun collega’s van China Agricultural University, de samenwerkingspartner van de RUG. Het gaat om de bacheloropleidingen Chemistry, Industrial Engineering & Management, Human Geography and Urban and Regional Planning, Life Sciences & Technology en Mathematics. De masteropleidingen zijn Chemical Engineering en Environmental and Infrastructure Planning.

De vertegenwoordigers van de Universiteitsraad reizen eerst naar Ningbo, voor een bezoek aan de branch campus van de University of Nottingham. Dit is de oudste branch campus in China en qua opzet erg vergelijkbaar met University of Groningen Yantai. Daarna reist de groep door naar Yantai, waar ze aansluiten bij de rest van de RUG delegatie.
Laatst gewijzigd:09 mei 2017 11:18
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws