Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kunst onder de hamer bij de RUG

10 april 2017
Druk van J. Kraanen, Compositie C6 (2/3)

Vanaf 17 april vindt een online veiling plaats van 360 kunstwerken die verzameld zijn in het depot van het Universiteitsmuseum van de Rijksuniversiteit Groningen. Het gaat om kunstwerken die in het kader van de BKR-regeling decennia geleden zijn gemaakt en in bezit zijn gekomen van de RUG. Een online catalogus is te bekijken op de site van veilinghuis Omnia. Op 22 en 23 april zijn de kunstwerken te bekijken tijdens een kijkweekend. De veiling sluit op 24 april om 20.30 uur.

Online veiling

In het kader van de BKR-regeling voor kunstenaars heeft de overheid decennialang allerlei kunstwerken in bezit gekregen. Na een grondige inventarisatie van al dit werk, een aantal jaren geleden, heeft de overheid de kunstwerken die bij de RUG aanwezig waren aan de universiteit overgedragen. Een aantal werken gaat naar het Groninger Museum, maar in het depot van het Universiteitsmuseum zijn nog 360 schilderijen bijeen gebracht. Die worden online geveild door veilinghuis Omnia, vanaf 17 april. Geïnteresseerden kunnen de kunstwerken vanaf die datum in een online catalogus op de site van Omnia bekijken. Op 22 en 23 april is er van 12.00 - 16.00 aan het Nadorstplein 2 op de Zernike Campus een kijkweekend. De veiling sluit op 24 april om 20.30 uur.

Kunst weer voor publiek

Rolf ter Sluis, conservator van het Universiteitsmuseum: ‘Het is landelijk niet voor het eerst dat er een veiling is van BKR-kunstwerken. Ik denk dat het heel goed is dat we deze kunstwerken op die manier weer onder de aandacht brengen en dat ze opnieuw voor het publiek beschikbaar komen. Opslaan in ons depot kost veel geld en niemand heeft er wat aan. Mensen die dit persoonlijk of vanuit een bepaalde expertise waarderen kunnen op deze manier weer veel plezier aan deze kunstwerken beleven.’

Meer informatie

Laatst gewijzigd:24 mei 2018 10:19

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...