Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Strategisch partnerschap met Universidad Autónoma de México

Gezamenlijk PhD-programma gestart en dependance RUG geopend aan UNAM
06 maart 2017

Een delegatie van zeven Groningse onderzoekers onder leiding van Rector Magnificus Elmer Sterken was van 27 februari tot 1 maart te gast aan de Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM). Sterken en zijn collega Enrique Graue van de UNAM ondertekenden tijdens het bezoek een overeenkomst die de gemeenschappelijke begeleiding van promovendi regelt en PhD-studenten de gelegenheid biedt een dubbele graad te verwerven. Het gezamenlijke PhD-programma kan worden gevolgd in elk vakgebied dat aan beide universiteiten wordt aangeboden.

Daarnaast zal de RUG een kantoor openen op de UNAM-campus – dit is een mogelijkheid die de UNAM geselecteerde instellingen biedt. Het RUG kantoor heeft als doel de samenwerking en uitwisseling van zowel studenten als medewerkers te bevorderen.

Rector Graue benadrukte het belang van een goede verstandhouding tussen Mexico en Europa, vooral gezien de recente ontwikkelingen in de Verenigde Staten.

De UNAM en de RUG hebben sinds 2010 een samenwerkingsverband op verschillende niveaus, met uitwisseling van studenten, samenwerking bij onderzoek, gezamenlijke begeleiding van studenten en gemeenschappelijke deelname aan diverse EU-projecten.

De Faculteit Geneeskunde van de UNAM en het UMCG hebben een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van het strategische partnerschap tussen de UNAM en de RUG, dat inmiddels ook de sociale wetenschappen, geesteswetenschappen, en natuurwetenschappen omvat.

In de delegatie die de UNAM bezocht waren de Faculteiten Letteren, Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, Science & Engineering, Godgeleerdheid & Godsdienstwetenschap en het UMCG vertegenwoordigd.

In de loop van de komende weken zal gedetailleerde informatie beschikbaar gesteld worden met betrekking tot de praktische uitvoering en de voorwaarden voor deelname aan het PhD programma.

Laatst gewijzigd:06 maart 2017 13:04
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Portugese pleisterplaatsen meer in trek bij jonge grutto’s dan Spaanse

  Mo Verhoeven van de Rijksuniversiteit Groningen en collega’s hebben ontdekt dat de jonge grutto’s deze verandering in het trekpatroon bewerkstelligen. Bijna alle volwassen vogels blijven namelijk op de trek naar Nederland trouw aan hun normale route:...

 • 14 februari 2018

  Jochen Mierau: ‘De gezondheidsverschillen in Noord-Nederland zijn bizar’

  Als kleine jongen ervoer hij het enorme contrast tussen Oost- en West-Berlijn. Nu maakt hij zich sterk voor het verminderen van schrijnende gezondheidsverschillen in onze regio. Een gesprek met Jochen Mierau, de onvermoeibare initiatiefnemer van de...