Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Press coverage for elife article 'Addressing the ethical issues raised by synthetic human entities with embryo-like features'

22 maart 2017

In a new eLIFE article entitled, Addressing the ethical issues raised by synthetic human entities with embryo-like features , philosopher and ethicist Jeantine Lunshof (Dept. of Genetics, UMCG and Harvard Medical School) and her co-authors argue for new guidelines in synthetic biology and stem cell research. With advances in synthetic tissue research, these tissues have begun to show signs similar to those used to guide embryo research, an shift that indicates the need for new dialogue and new guidelines. For more details see the eLIFE article and press releases from Harvard Medical School and the UMCG (in Dutch).

The article appeared on March 21st and was covered extensively in the New York Times, the Wall Street Journal and National Public Radio.

Reference:

Addressing the ethical issues raised by synthetic human entities with embryo-like features. John Aach, Jeantine Lunshof, Eswar Iyer and George M Church. 2017 March in Elife DOI: http://dx.doi.org/10.7554/eLife.20674.

Laatst gewijzigd:23 maart 2017 14:39

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...