Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Press coverage for elife article 'Addressing the ethical issues raised by synthetic human entities with embryo-like features'

22 maart 2017

In a new eLIFE article entitled, Addressing the ethical issues raised by synthetic human entities with embryo-like features , philosopher and ethicist Jeantine Lunshof (Dept. of Genetics, UMCG and Harvard Medical School) and her co-authors argue for new guidelines in synthetic biology and stem cell research. With advances in synthetic tissue research, these tissues have begun to show signs similar to those used to guide embryo research, an shift that indicates the need for new dialogue and new guidelines. For more details see the eLIFE article and press releases from Harvard Medical School and the UMCG (in Dutch).

The article appeared on March 21st and was covered extensively in the New York Times, the Wall Street Journal and National Public Radio.

Reference:

Addressing the ethical issues raised by synthetic human entities with embryo-like features. John Aach, Jeantine Lunshof, Eswar Iyer and George M Church. 2017 March in Elife DOI: http://dx.doi.org/10.7554/eLife.20674.

Laatst gewijzigd:23 maart 2017 14:39

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...