Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Press coverage for elife article 'Addressing the ethical issues raised by synthetic human entities with embryo-like features'

22 maart 2017

In a new eLIFE article entitled, Addressing the ethical issues raised by synthetic human entities with embryo-like features , philosopher and ethicist Jeantine Lunshof (Dept. of Genetics, UMCG and Harvard Medical School) and her co-authors argue for new guidelines in synthetic biology and stem cell research. With advances in synthetic tissue research, these tissues have begun to show signs similar to those used to guide embryo research, an shift that indicates the need for new dialogue and new guidelines. For more details see the eLIFE article and press releases from Harvard Medical School and the UMCG (in Dutch).

The article appeared on March 21st and was covered extensively in the New York Times, the Wall Street Journal and National Public Radio.

Reference:

Addressing the ethical issues raised by synthetic human entities with embryo-like features. John Aach, Jeantine Lunshof, Eswar Iyer and George M Church. 2017 March in Elife DOI: http://dx.doi.org/10.7554/eLife.20674.

Laatst gewijzigd:23 maart 2017 14:39

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...