Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG has two new projects on energy in the NWO programme Responsible Innovation

27 februari 2017

Responsible decision-making on gas: How individual and institutional factors influence public evaluations of gas (total budget €626.000,-)

Environmental psychologists dr. Goda Perlaviciute and prof. dr. Linda Steg have been awarded the NWO Responsible innovation grant to study factors that influence public evaluations of gas. They will collaborate in this project with political scientists dr. Aad Correljé and dr. Eefje Cuppen and philosopher Udo Pesch from the Delft University of Technology. The project will provide insights for responsible decisions about what role, if any, different gas concepts should play in future energy systems. Read more

Designing innovative and socially responsible heating systems (total budget €835.000,-)

The Delft University of Technology (TUD) and the University of Groningen (RUG) received a grant for an interdisciplinary project on socially responsible and acceptable sustainable heat grids. The project is coordinated by prof. dr. ir. Paulien Herder (TUD). Philosophers (prof. dr. Frank Hindriks) and environmental psychologists (dr. Angela Ruepert and prof. dr. Linda Steg) at the RUG will co-supervise a PhD student who will examine the acceptability and fairness of sustainable heat grids. Read more

Laatst gewijzigd:27 februari 2017 11:22

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....