Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prijs voor video enzymonderzoek Fraaije

03 februari 2017

Tijdens het IFFR in Groningen heeft de video Enzyme Engineering, over het onderzoek prof.dr.ir. Marco Fraaije, de prijs voor Beste Groninger Film gewonnen. De video, gemaakt door Sensu , won in de categorie Beste Opdrachtfilm.

Bij het IFFR in Groningen vond voor het derde jaar op rij ook de prijsuitreiking plaats van de Beste Groninger Film. De Beste Groninger Film-verkiezing is in het leven geroepen om de Groninger filmindustrie te stimuleren en te steunen. Enzyme Engineering van Sensu gaat over het enzymenonderzoek prof. dr. ir. Marco Fraaije.

Enzymonderzoek

Fraaije werkt aan ‘enzyme engineering’: het verbeteren van natuurlijke moleculaire machines, enzymen, om ze geschikt te maken voor gebruik in de industrie. Fraaije bestudeert de structuur van deze doorgaans grote eiwitten en zoekt manieren om ze te verbeteren. Binnen het Europese onderzoeksproject ROBOX maakt zijn onderzoeksgroep enzymen geschikt voor gebruik in industriële processen.

Meer informatie

ROBOX: nieuwe enzymen en mooi filmpje
Beste Groninger film
Marco Fraaije

Laatst gewijzigd:07 februari 2017 13:37

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 18 oktober 2018

  Fotoreportage: de Ocean Grazer

  Fotoreportage over de Ocean Grazer van de RUG, een systeem om energie op zee te ‘oogsten’ en op te slaan.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...