Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prijs voor video enzymonderzoek Fraaije

03 februari 2017

Tijdens het IFFR in Groningen heeft de video Enzyme Engineering, over het onderzoek prof.dr.ir. Marco Fraaije, de prijs voor Beste Groninger Film gewonnen. De video, gemaakt door Sensu , won in de categorie Beste Opdrachtfilm.

Bij het IFFR in Groningen vond voor het derde jaar op rij ook de prijsuitreiking plaats van de Beste Groninger Film. De Beste Groninger Film-verkiezing is in het leven geroepen om de Groninger filmindustrie te stimuleren en te steunen. Enzyme Engineering van Sensu gaat over het enzymenonderzoek prof. dr. ir. Marco Fraaije.

Enzymonderzoek

Fraaije werkt aan ‘enzyme engineering’: het verbeteren van natuurlijke moleculaire machines, enzymen, om ze geschikt te maken voor gebruik in de industrie. Fraaije bestudeert de structuur van deze doorgaans grote eiwitten en zoekt manieren om ze te verbeteren. Binnen het Europese onderzoeksproject ROBOX maakt zijn onderzoeksgroep enzymen geschikt voor gebruik in industriële processen.

Meer informatie

ROBOX: nieuwe enzymen en mooi filmpje
Beste Groninger film
Marco Fraaije

Laatst gewijzigd:07 februari 2017 13:37
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 17 mei 2018

  Kans op langdurige rouwstoornis bij vermissing lijkt vijf keer groter dan bij natuurlijk overlijden

  Vermissing van een dierbare leidt in ongeveer de helft van de gevallen tot langdurige psychologische klachten bij achterblijvers. De kans op ontstaan van een langdurige rouwstoornis bij vermissing lijkt vijf keer groter dan na een natuurlijk overlijden...

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...