Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prijs voor video enzymonderzoek Fraaije

03 februari 2017

Tijdens het IFFR in Groningen heeft de video Enzyme Engineering, over het onderzoek prof.dr.ir. Marco Fraaije, de prijs voor Beste Groninger Film gewonnen. De video, gemaakt door Sensu , won in de categorie Beste Opdrachtfilm.

Bij het IFFR in Groningen vond voor het derde jaar op rij ook de prijsuitreiking plaats van de Beste Groninger Film. De Beste Groninger Film-verkiezing is in het leven geroepen om de Groninger filmindustrie te stimuleren en te steunen. Enzyme Engineering van Sensu gaat over het enzymenonderzoek prof. dr. ir. Marco Fraaije.

Enzymonderzoek

Fraaije werkt aan ‘enzyme engineering’: het verbeteren van natuurlijke moleculaire machines, enzymen, om ze geschikt te maken voor gebruik in de industrie. Fraaije bestudeert de structuur van deze doorgaans grote eiwitten en zoekt manieren om ze te verbeteren. Binnen het Europese onderzoeksproject ROBOX maakt zijn onderzoeksgroep enzymen geschikt voor gebruik in industriële processen.

Meer informatie

ROBOX: nieuwe enzymen en mooi filmpje
Beste Groninger film
Marco Fraaije

Laatst gewijzigd:07 februari 2017 13:37
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 22 januari 2019

  NNV-Diversiteitsprijs 2018 voor de Faculty of Science and Engineering

  De eerste editie van de NNV-Diversiteitsprijs is gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De NNV heeft de prijs in het leven geroepen voor de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk...

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...