Prijs voor video enzymonderzoek Fraaije

03 februari 2017

Tijdens het IFFR in Groningen heeft de video Enzyme Engineering, over het onderzoek prof.dr.ir. Marco Fraaije, de prijs voor Beste Groninger Film gewonnen. De video, gemaakt door Sensu , won in de categorie Beste Opdrachtfilm.

Bij het IFFR in Groningen vond voor het derde jaar op rij ook de prijsuitreiking plaats van de Beste Groninger Film. De Beste Groninger Film-verkiezing is in het leven geroepen om de Groninger filmindustrie te stimuleren en te steunen. Enzyme Engineering van Sensu gaat over het enzymenonderzoek prof. dr. ir. Marco Fraaije.

Enzymonderzoek

Fraaije werkt aan ‘enzyme engineering’: het verbeteren van natuurlijke moleculaire machines, enzymen, om ze geschikt te maken voor gebruik in de industrie. Fraaije bestudeert de structuur van deze doorgaans grote eiwitten en zoekt manieren om ze te verbeteren. Binnen het Europese onderzoeksproject ROBOX maakt zijn onderzoeksgroep enzymen geschikt voor gebruik in industriële processen.

ROBOX: nieuwe enzymen en mooi filmpje
Beste Groninger film
Marco Fraaije