Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Tweede Kamer stemt in met wetswijziging internationalisering hoger onderwijs

24 februari 2017

Een ruime meerderheid van de tweede Kamer heeft donderdag 23 februari ingestemd met de wetswijziging met betrekking tot internationalisering hoger onderwijs. Het college van bestuur is blij met de steun van de Tweede Kamer.

De volgende stap is dat de wetswijziging in de Eerste Kamer behandeld wordt. De minister van OCW zal vervolgens een Algemene Maatregel van Bestuur opstellen die de uitvoering van de wet regelt. Deze zal naar verwachting rond de zomer met de Tweede kamer besproken worden. Na goedkeuring van de AmvB zal het CvB na instemming van de medezeggenschapsraden en de Raad van Toezicht een definitief besluit nemen om een branch campus op te richten in Yantai. Hiervoor wordt dan een aanvraag ingediend bij de minister van OCW.

De Rijksuniversiteit Groningen wil als eerste Nederlandse universiteit een branch campus in China beginnen. In samenwerking met de China Agricultural University uit Beijing vestigt de RUG in de stad Yantai de University of Groningen Yantai.

Meer lezen
www.rug.nl/yantai: meer informatie en de stand van zaken over University of Groningen Yantai
Scienceguide: Stephan van Galen legt uit wat voor kansen er zijn voor een branchecampus in China.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 13:12
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 22 januari 2019

  NNV-Diversiteitsprijs 2018 voor de Faculty of Science and Engineering

  De eerste editie van de NNV-Diversiteitsprijs is gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De NNV heeft de prijs in het leven geroepen voor de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk...

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...