Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Heleen van Balen benoemd in Raad van Toezicht Rijksuniversiteit Groningen

13 december 2016
Heleen van Balen
Heleen van Balen

Mw. mr. Heleen van Balen is per 1 december 2016 op voordracht van de Universiteitsraad door minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Rijksuniversiteit Groningen. In de Raad volgt zij Agnes Schaafsma op als het lid dat in het bijzonder het vertrouwen van de Universiteitsraad geniet. Haar benoemingstermijn loopt van 1 december 2016 tot 31 november 2020.

Heleen van Balen studeerde Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij heeft zich gespecialiseerd in Strategisch juridisch management, Governance, Risicomanagement en Compliance (GRC), hoger onderwijsmanagement en –ontwikkeling. Heleen van Balen is eigenaar van Commutatio Group BV en werkt als docent Leiderschap en Governance aan de Hanzehogeschool Groningen. Heleen van Balen heeft ruime ervaring in bestuur en management opgedaan. Zij is voorzitter van het Giraffa Netwerk en vice-voorzitter van de Commercieele Club Groningen. Daarnaast is zij lid van het bestuur van Het Behouden Huys.

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht is belast met het toezicht op het bestuur en beheer van de universiteit door het College van Bestuur. De Raad telt een voorzitter en vier leden. Behalve Mw. mr. Van Balen zijn dat Dhr. mr. T.H.J. Joustra (voorzitter), Dhr. H.D. Post, Dhr. mr. W. Reehoorn en Mw. Drs. A.S. Roeters.

Laatst gewijzigd:14 december 2016 12:00
printView this page in: English

Meer nieuws